Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Χαμηλότερη η ανάπτυξη τα επόμενα τρίμηνα στη Μ. Βρετανία

BoE: Χαμηλότερη η ανάπτυξη τα επόμενα τρίμηνα στη Μ. Βρετανία
Απαραίτητη κρίνεται από ορισμένα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας επιπλέον δράση για τη βρετανική οικονομία, σύμφωνα με τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι το επίπεδο του επιτοκίου είναι κατάλληλο με τις συνθήκες της αγοράς. Χρειάζονται περισσότερα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και διατήρησης του πληθωρισμού στα επίπεδα του στόχου.
Στην ψηφοφορία για τη διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο 0,5%% δεν ήταν ομόφωνη, καθώς για ακόμη μία φορά το μέλος  Andrew Sentance ζήτησε την αύξηση του στο 0,75% με την περαιτέρω σταδιακή αύξηση του.
Η βρετανική οικονομία θα συνεχίσει να αυξάνεται το επόμενο διάστημα, αλλά ο ρυθμός θα είναι μικρότερος, ενώ θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι οι κίνδυνοι των επενδύσεων έχουν αυξηθεί. Το ενδεχόμενο της διπλής ύφεσης αρχίζει να εξασθενεί, παρόλο που η ανάπτυξη του δευτέρου εξαμήνου θα είναι μικρότερη. Το ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί το 2011 κατά 2% σύμφωνα με την Bank of England.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης