Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aισιόδοξος για Ευρώπη και Ινδία ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Geithner - Συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του

Aισιόδοξος για Ευρώπη και Ινδία ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Geithner - Συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του
(upd) Τις προσπάθειες της ινδικής κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς εξήρε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy  Geithner, κατά την διάρκεια της τρίτης φετινής του επίσκεψης στην Ινδία, όπου και συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του, Palaniappan Chidambaram.

Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε χαρακτηριστικά πως «οι δημοσιονομικές προσαρμογές είναι διαχωρίσιμες και ο πρόεδρος Obama αναμένεται μετά τις εκλογές να διαπραγματευτεί τις απαραίτητες δημοσιονομικές περικοπές ύψους 2% του ΑΕΠ» .
Παράλληλα, ο κ. Geithner, εξήρε τις αποφάσεις της ινδικής κυβέρνησης αναφορικά με το άνοιγμα σε ξένους επενδυτές, ενώ υπογράμμισε την παροχή στήριξης των ΗΠΑ στις προσπάθειες αυτές.
Από την πλευρά του, ο Ινδός υπουργός, διέτεινε πως η υπάρχουσα οικονομική κρίση που την Ευρώπη και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας έχει σοβαρό αντίκτυπο στις ινδικές εξαγωγές.
Στη συνέχεια, ο Geithner χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προκειμένου να καθησυχαστούν οι διεθνείς αγορές, ωστόσο δεν παρέλειψε να επαινέσει τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ισπανία και η Ιταλία για να ευοδωθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας.
«Πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί στην Ισπανία και την Ιταλία αλλά σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για μία καλύτερη ανάπτυξη», πρόσθεσε.
"Η  ευρωζώνη, η οποία χθες έθεσε και επισήμως σε λειτουργία τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), με αποθεματικό 500 δισεκ. ευρώ, έχει ακολουθήσει «μία πιο πολλά υποσχόμενη οδό» για την επίλυση της κρίσης που δοκιμάζει", κατέληξε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης