Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο η επίσκεψη Merkel και οι εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο η επίσκεψη Merkel και οι εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας
Πτωτικές τάσεις καταγράφηκαν σήμερα, Τρίτη, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού αισθήματος βρέθηκε και η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, στην Αθήνα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst έκλεισε με απώλειες 0,5% στις 1.095,32 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε στις 270,20 μονάδες και το -0,45%.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 5.810 μονάδες και το -0,54%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 στις 3.383 μονάδες και στο -0,70%. Ο γερμανικός DAX στην αγορά της Φρανκφούρτης έκλεισε στις 7.335 μονάδες και το -0,78%.
Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ιταλικό ΜΙΒ στις 15.505 μονάδες και στο -0,37%. Τέλος, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 έκλεισε στις 7.745 μονάδες και το -1,85%, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 στις 5.361 μονάδες (-0,14%).
«Θυσίες τώρα προτού η κατάσταση γίνει δραματική». Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, μετά το πέρας της κρίσιμης συνάντησής της με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Η Καγκελάριος αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει ορισμένα βήματα προόδου, ωστόσο εξήγησε πως πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά. Θα κερδίσουμε τη μάχη, διαμήνυσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαμηνύοντας πως η ελληνική πλευρά δεν ζητά ούτε χρήματα, ούτε χάρες, αλλά μια ευκαιρία για να ξεπεράσει την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης