Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χάος με μπλόκα φορτηγών στις ΗΠΑ - Οργισμένοι οδηγοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΗΠΑ: Χάος με μπλόκα φορτηγών στις ΗΠΑ - Οργισμένοι οδηγοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ένα ατέλειωτο κομβόι που αποτελούνταν από χιλιάδες οχήματα συγκεντρώθηκαν στη Monrovia της Ιντιάνα, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα κατά του COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Ένα ατέλειωτο κομβόι που αποτελούνταν από χιλιάδες οχήματα συγκεντρώθηκαν στη Monrovia της Ιντιάνα, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα κατά του COVID-19.
Το People's Convoy ξεκίνησε από την Καλιφόρνια στις 23 Φεβρουαρίου.
Πέρασε από πολλές πολιτείες, όπως η Αριζόνα, το Τέξας, η Οκλαχόμα, το Μιζούρι και χτες Τετάρτη 3 Μαρτίου έφτασε στην Ιντιάνα.
Η αυτοκινητοπομπή έχει ακόμη δύο στάσεις – στο Οχάιο και το Μέριλαντ - πριν από την Ουάσιγκτον, όπου εκτιμά ότι θα φτάσει γύρω στις 5 Μαρτίου.
Η ιδέα για τη συγκρότηση του αμερικανικού People' s Convoy προέρχεται από τα κομβόι των φορτηγών του Καναδά που έγιναν πρώτο θέμα παγκοσμίως, εξαιτίας των διαμαρτυριών τους για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των οδηγών φορτηγών που περνούσαν τα σύνορα και τα άλλα περιοριστικά μέτρα της καναδικής κυβέρνησης Trudeau.
Είναι δύσκολο να διατυπωθούν ασφαλείς εκτιμήσεις σχετικά με το πόες χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στο People's Convoy, ή και πόσες χιλιάδες ακόμη έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους και στις διασταυρώσεις σε όλη τη χώρα.
Οχήματα και φορτηγά έχουν επίσης ενταχθεί μέσα στο κομβόι, εκ των οποίων μερικά κατευθύνονται προς την Ουάσιγκτον, ενώ άλλοι συμμετέχουν στο ταξίδι για κάποιες δεκάδες έως εκατοντάδες μίλια και μετά αποχωρούν, δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης στους The Epoch Times.
Το κόμβοι των αυτοκινήτων και των φορτηγών που συμμετέχουν σε όλο το δρόμο δεν είναι πολύ μεγάλο. Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στο Μιζούρι ήταν 80 φορτηγά και 200 άλλα οχήματα. Δυο μέρες μετά όταν πέρασε από Μονρόβια της Ιντιάνα, όπου συγκεντρώθηκαν άλλες συνοδείες φορτηγών των ΗΠΑ, υπήρχαν πάνω από 100 φορτηγά και 2.000 οχήματα. Και χιλιάδες άλλα φορτηγά και αυτοκίνητα έρχονται μπρος και πίσω και μπροστά από το People's Convoy και κορνάρουν σε ένδειξη υποστήριξης, οπότε δίνουν την αίσθηση ότι συμμετέχουν στην πορεία, αν και δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δεν είναι σαφές πόσα οχήματα θα πάνε τελικά ως την Ουάσιγκτον.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ιντιάνα Tod Rokita και ο Marc Mac Closkey, ο οποίος είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές για τη Γερουσίας στο Μιζούρι, ήταν παρόντες στη συγκέντρωση.
«Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στους Αμερικανούς αδερφούς μου που νοιάζονται για τη χώρα τους», είπε η Rokita στους The Epoch Times. «Ήθελα να τους ενθαρρύνω απόψε αλλά τελικά εκείνοι μου έδωσαν πολύ περισσότερη έμπνευση και κίνητρο».
«Ο αμερικανικός λαός ξυπνά και βαδίζει προς τα ανατολικά», είπε ο Brian Brase, ένας από τους διοργανωτές του People's Convoy στους The Epoch Times και δήλωσε στον κόσμο μετά: «Μπορείτε να αντισταθείτε σε μια κυβέρνηση που θέλει να παραβιάσει τα συνταγματικά σας δικαιώματα… και πρέπει. Είναι καθήκον σας ως πολίτες να ξεσηκωθείτε, είναι καθήκον όλων των Αμερικανών, όλων των πολιτών του κόσμου, να σηκωθούν όρθιοι». «Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν… Η ελευθερία απαιτεί θυσίες». «Παρακαλώ κάθε οδηγό φορτηγού σε όλο τον κόσμο, να σηκωθεί τώρα και να στείλει μαζί μας ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες σας και στις κυβερνήσεις σας ότι πρέπει να εργαστούν για εμάς. .»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης