Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίεβο: Ανοιχτό παράθυρο για νέο γύρο συνομιλιών με τη Ρωσία τη Δευτέρα 7 Μαρτίου

Κίεβο:  Ανοιχτό παράθυρο για νέο γύρο συνομιλιών με τη Ρωσία τη Δευτέρα 7 Μαρτίου

Μετά την προειδοποίηση του Putin για το ουκρανικό αίτημα απαγόρευσης πτήσεων  εκ μέρους του ΝΑΤΟ

Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει έναν ακόμη γύρο συνομιλιών με τη Ρωσία τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, αφότου ο Πρόεδρος Vladimir Putin επανέλαβε την προειδοποίησή του προς την ηγεσία της Ουκρανίας που ζήτησε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων εκ μέρους του ΝΑΤΟ πάνω από τη χώρα και την αποστολή περαιτέρω οπλισμού για να την βοηθήσει να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 5 Μαρίου 2022.

Αμεση εμπλοκή 

O πρόεδρος Putin συγκεριμένα ξεκαθάρισε, πως είναι αδύνατον να επιβληθεί στην Ουκρανία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και επανέλαβε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται βάσει σχεδίου.
Πρόσθεσε εξάλλου, πως οποιαδήποτε προσπάθεια από άλλη χώρα για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως άμεση εμπλοκή στις στρατιωτικές δραστηριότητες και θα αντιμετωπιστεί ως τέτοια.

Καταπαυση πυρός

Οι ρωσικές δυνάμεις το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ παραβίασαν την προσωρινή κατάπαυση του πυρός που έγινε με τη μεσολάβηση για να επιτραπεί η ασφαλής διέλευση αμάχων από δύο πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Περίπου 215.000 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι αναμενόταν να φύγουν από τη Μαριούπολη και την κοντινή Volnovakha, με τον Ερυθρό Σταυρό να εγγυάται την κατάπαυση του πυρός, πριν ανασταλεί η προσπάθεια.
Αεροσκάφος κατευθύνθηκε στην Ουάσιγκτον από την Αγία Πετρούπολη για να παραλάβει δώδεκα διπλωμάτες που εκδιώχθηκαν από τον ΟΗΕ της Ρωσίας. αποστολή στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης