Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια οικονομία και εταιρικά αποτελέσματα τρόμαξαν τη Wall - Στο κόκκινο για 3η διαδοχική συνεδρίαση ο S&P 500

Παγκόσμια οικονομία και εταιρικά αποτελέσματα τρόμαξαν τη Wall - Στο κόκκινο για 3η διαδοχική συνεδρίαση ο S&P 500
Αρνητικά πρόσημα σημειώθηκαν στη Wall Street, στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί εξαιτίας των εκτιμήσεων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και με το βλέμμα στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στο -0,81% και στις 13.474 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,99% και στις 1.441 μονάδες.
Ο Nasdaq έκλεισε στο -1,52 % στις 3.065 μονάδες.
Πτώση  -1,80%, στα 2,73 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,72 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,84 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, στην καθοδική αναθεώρηση της εκτιμώμενης ανάπτυξης τόσο για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και για τις τοπικές κυβερνήσεις, για το 2013 προέβη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Σε έκθεσή του, ο διεθνής οίκος τονίζει πως για την βραδύτητα της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας ευθύνεται το χρέος των νοικοκυριών, το οποίο βαραίνει τον ισολογισμό της χώρας, όπως και επίσης, οι περικοπές στον δημόσιο τομέα. Την μεγαλύτερη δυναμική για οικονομική ανάπτυξη παρουσιάζει η κεντρικο-βορειοδυτική περιοχή, ενώ την ασθενέστερη η κεντρικο-νοτιοανατολική.
Παράλληλα, σε δημοπρασία 3ετών ομολόγων, συνολικής αξίας 32 δισ. δολαριών προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία διαμορφώθηκε στο 0,346%, αν και οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο 0,350%
Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 3,96 φορές, ενώ κατά μέσο όρο στις τελευταίες δημοπρασίες 3ετών ομολόγων άγγιξε τις 3,63 φορές. Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 28,8%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 31,81%.
Επίσης, οι αμερικανικές τράπεζες μεσαίου μεγέθους δεν θα απαιτηθεί να πραγματοποιήσουν τεστ αντοχής - stress tests - μέχρι το 2014, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που ενέκριναν σήμερα οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.
Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς, οι τράπεζες με στοιχεία ενεργητικού που ξεπερνούν τα 10 δισ. δολ. θα πρέπει να πραγματοποιούν τεστ κοπώσεως σε ετήσια βάση χρησιμοποιώντας τρία υποθετικά οικονομικά σενάρια.
Η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) ενέκρινε σήμερα τους νέους κανονισμούς διευκρινίζοντας ότι οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία από 10 δισ. δολ. μέχρι 50 δισ. δολ. θα τρέξουν τα πρώτα εσωτερικά stress tests στα τέλη του 2013.
Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους θα ανακοινωθούν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο οι τράπεζες δεν θα χρειαστεί να τα γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό μέχρι τον επόμενο κύκλο των εσωτερικών ελέγχων το φθινόπωρο του 2014.
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 δισ. δολ. θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς από φέτος.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης