Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φυγή από το δολάριο οδηγεί το ευρώ σε υψηλά 5μηνου

Η φυγή από το δολάριο οδηγεί το ευρώ σε υψηλά 5μηνου
Οι ρόλοι στην αγορά συναλλάγματος φαίνεται ότι έχουν αντιστραφεί. Το ευρώ, από αδύναμος κρίκος πριν από μερικές εβδομάδες έχει μετατραπεί ως το ασφαλές καταφύγιο απέναντι στον “ακήρυχτο πόλεμο” μεταξύ δολαρίου και γιεν, Ιαπωνίας και ΗΠΑ.
Την τελευταία εβδομάδα το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει αποδώσει καθιστώντας ξακάθαρο ότι οι επιτυχημένες δημοπρασίες από τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης δείχνουν ότι η κρίση χρέους στην ΕΕ μάλλον έχει παρέλθει.
Αν και η Ιρλανδία έχει αναζωπυρώσει κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση των υψηλών επιπέδων ελλειμμάτων, η αβεβαιότητα που επικρατεί με τις παρεμβάσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης στην αγορά συναλλάγματος, υποσκέλισαν τους φόβους για την ευρωζώνη. Αυτό υποστηρίζουν οι αναλυτές της CitiFx Strategy, υποστηρίζοντας ότι η άνοδος του ευρώ σε υψηλά πενταμήνου, ήτοι 1,3411 δολ. ήταν και απόρροια της προοπτικής νέου γύρου νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed.
Η Fed κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της, έστειλε το μήνυμα ότι επιθυμεί να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική της για να τονώσει την οικονομία και να μειώσει την ανεργία, προκαλώντας νέα φυγή κεφαλαίων από το δολάριο. Παρ΄ ότι δεν αποφάσισαν την άμεση έναρξη αγοράς κρατικών ομολόγων, ωστόσο άνοιξε την πόρτα για την «ποσοτική χαλάρωση» πυροδοτώντας το ξεπούλημα του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης