Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την εκβιομηχάνιση της Ευρώπης προτείνει ως λύση στην ύφεση η ευρωπαϊκή επιτροπή

Την εκβιομηχάνιση της Ευρώπης προτείνει ως λύση στην ύφεση η ευρωπαϊκή επιτροπή
Την στρατηγική της επανεκβιομηχάνισης της Ευρώπης προκρίνει η Ευρωπαϊκή επιτροπή, ως λύση στην δοκιμαζόμενη οικονομική πολιτική που υφίσταται στην Γηραιά Ήπειρο.
Ο αρμόδιος επίτροπος, Antonio Tajani, επισήμανε πως «ο στόχος μας είναι η βιομηχανία (κατασκευές και παραγωγή αγαθών) να αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2020, αντί για το 16,6% σήμερα», ενώ παράλληλα, διέτεινε πως «θα πρέπει να πείσουμε τις χώρες να αναστρέψουν αυτήν την τάση και να αποφύγουν να κάνουν επιλογές που θα σήμαιναν ότι δεν υπάρχει αναστροφή».
Μάλιστα, ο κ. Tajani αναμένεται να υποστηρίξει την προτεινόμενη στρατηγική και κατά την διάρκεια της συνόδου των υπουργών Βιομηχανίας της Ε.Ε. αύριο στο Λουξεβούργο.
Μοχλός του εν λόγω παραγωγικού μοντέλου θα αποτελέσουν οι επενδύσεις στις καινοτόμες τεχνολογίες. Τέλος, κληθείς να απαντήσει για τον τόπο χρηματοδότησης της νέας αυτής στρατηγικής, ο κ. Tajani επισήμανε πως οι επενδύσεις  έχουν καταστεί αναγκαίες, εξαιτίας τόσο του περιορισμού των τραπεζικών δανείων όσο και των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης