Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυξέλλες: Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Joe Biden για τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 24 Μαρτίου

Βρυξέλλες: Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Joe Biden για τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 24 Μαρτίου
Νωρίτερα, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα συμμετάσχει «κατά πάσα πιθανότητα» στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα 15 Μαρτίου, ένας αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.
Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων είχαν σημειώσει, μία ημέρα πριν, ότι ο Biden αναμένεται να συμμετάσχει και στη σύνοδο των ηγετών των χωρών του ΝΑΤΟ, επίσης στις Βρυξέλλες, στις 23 Μαρτίου.
Και εδώ, το θέμα συζήτησης θα είναι ο πόλεμος που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα και ο οποίος συμπληρώνει 20 ημέρες.
Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Jen Psaki, δήλωσε χθες 14/3 ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συντονίζεται με τους εταίρους της στο NATO και τους Ευρωπαίους συμμάχους της, με φόντο της κρίση αυτή.
Όσο προχωρούν οι μέρες και οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Δύσης με τον Putin αλλά και με τον Zelensky πυκνώνουν, χωρίς όμως να έχει βρεθεί ακόμη μια κοινή γραμμή ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρησει σε πιο δραστικά μέτρα. 
Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου θα γίνει σε συνέχεια των επισκέψεων κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, όπως της αντιπροέδρου Harris και του υπουργού Εξωτερικών Blinken, στην Ευρώπη.

Συνομιλίες επί ώρες με συμμάχους των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ έχει μέχρι στιγμής πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας και παρέχει αμυντικά όπλα και τακτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος της συμμαχίας, αλλά έχει καθεστώς εταίρου.
Κατά τη δική του παραδοχή, ο Biden πέρασε «ώρες και ώρες και ώρες» στο τηλέφωνο τις τελευταίες εβδομάδες με συμμάχους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Οι συνομιλίες κατέληξαν σε ένα άνευ προηγουμένου πακέτο κυρώσεων που στοχεύει να καταστρέψει τη ρωσική οικονομία.
Ωστόσο, καθώς ο Putn κλιμακώνει τη σκληρότητα των επιθέσεων του εναντίον αμάχων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε κυρώσεις σε Biden, Βlinken και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ

Νωρίτερα, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ρωσικές κυρώσεις επιβάλλονται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, στον σύμβουλο επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, στον αρχηγό της CIA και σε άλλους.
«Σε απάντηση σε μια σειρά πρωτοφανών κυρώσεων… από τις 15 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η ρωσική ‘stop list’ περιλαμβάνει βάσει αμοιβαιότητας τον Πρόεδρο J. Biden, τον υπουργό Εξωτερικών A. Blinken, τον υπουργό Άμυνας L. Austin και τον Πρόεδρο της ο Γενικός Επιτελάρχης M. Milley, καθώς και ένας αριθμός αρχηγών τμημάτων και γνωστών προσωπικοτήτων της Αμερικής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κυρώσεις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Μαρτίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ανάκληση του καθεστώτος του «πιο ευνοημένου έθνους» για τη Ρωσία, καταφέρνοντας νέο σοβαρό οικονομικό πλήγμα στη Μόσχα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορευτούν οι εισαγωγές διαμαντιών, χαβιαριού και βότκας.
Η επιβολή μεγάλων δασμών, αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά το ρωσικό εμπόριο στις ΗΠΑ.
Ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα προσθέσουν τα ονόματα αρκετών ακόμη Ρώσων ολιγαρχών στη λίστα με τα άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις. Πρόσθεσε ότι το σύνολο των παγκόσμιων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς και οι έλεγχοι των εξαγωγών, «συνθλίβουν τη ρωσική οικονομία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης