Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώνεται το χάσμα στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας – Ο Zelensky εγκαταλείπει το ΝΑΤΟ - ΗΠΑ: Εγκληματίας πολέμου ο Putin

Μειώνεται το χάσμα στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας – Ο Zelensky εγκαταλείπει το ΝΑΤΟ - ΗΠΑ: Εγκληματίας πολέμου ο Putin
Ο Zelensky θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ 16 Μαρτίου – Η Γερουσία χαρακτήρισε εγκληματία πολέμου τον Putin
Σχετικά Άρθρα

Το χάσμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχει αρχίσει να μειώνεται ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δηλώνοντας ότι οι θέσεις των δύο πλευρών είναι πιο ρεαλιστικές.
«Οι συναντήσεις συνεχίζονται.
Όπως πληροφορούμαι, οι θέσεις στις συνομιλίες ακούγονται ήδη πιο ρεαλιστικές».
Νωρίτερα, ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στις 16 Μαρτίου 2022.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν θεμελιώδεις διαφωνίες στις θέσεις των δύο πλευρών, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο συμβιβασμού.

Ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας.
Ο δεύτερος γύρος πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου στο Belovezhskaya Pushcha, ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων στις 7 Μαρτίου στην περιοχή της Βρέστης.
Στις 10 Μαρτίου, στο περιθώριο ενός διπλωματικού φόρουμ στην Αττάλεια της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας Lavrov και Kuleba

Ο Zelensky θεωρεί ότι η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον επιλογή

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ανέφερε ότι για την Ουκρανία, η είσοδος στο ΝΑΤΟ δεν είναι επιλογή, επαναλαμβάνοντας αυτή την θέση που έχει διατυπώσει εδώ και καιρό…
Ωστόσο η Ουκρανία συνεχίζει να ζητάει βοήθεια από τις χώρες του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και για τον λόγο αυτό δεν πείθει την Ρωσία.
Η Ρωσική πλευρά θεωρεί ότι ο Zelensky παραπληροφορεί και οι αναφορές ότι η Ουκρανία εγκαταλείπει το ΝΑΤΟ… είναι τακτικισμός εν μέσω διαπραγματεύσεων…

Ο Zelensky θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ 16 Μαρτίου – Η Γερουσία χαρακτήρισε εγκληματία πολέμου τον Putin

Ενώ ο Ουκρανός Πρόεδρος θα μιλήσει στις 16 Μαρτίου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, η Γερουσία χαρακτήρισε τον Putin τον ρώσο Πρόεδρο ως εγκληματία πολέμου.

Η Ρωσία αποχωρεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης

«Τα κράτη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταχρώνται την πλειοψηφία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (CE), μετατρέπουν αυτόν τον οργανισμό σε όργανο αντιρωσικής πολιτικής.
Στις 25 Φεβρουαρίου, έλαβαν μια μεροληπτική απόφαση να αναστείλουν την εκπροσώπηση της Ρωσίας στα θεσμικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπό τέτοιες συνθήκες, η Ρωσία δεν θα παραμείνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Όσοι αναγκάζουν τη Ρωσία να κάνει αυτό το βήμα θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για την καταστροφή του κοινού ανθρωπιστικού και νομικού χώρου στην ήπειρο, χωρίς τη Ρωσία θα χάσει την πανευρωπαϊκή του διάσταση, το Συμβούλιο της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης