Διεθνή

Feldstein: Στο 30% οι πιθανότητες διπλής ύφεσης στις ΗΠΑ

Feldstein: Στο 30% οι πιθανότητες διπλής ύφεσης στις ΗΠΑ
Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ό καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Martin Feldstein σχετικά με την αμερικανική οικονομία, επισημαίνοντας ότι οι αγορές ομολόγων που σχεδιάζει η Fed πιθανόν να μην βοηθήσουν τελικά στην τόνωση της ανάπτυξης.
Αυτή τη στιγμή η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε στάση αναμονή μετά από από μία κρίση που  πέρασε. Ο  Feldstein, ο οποίος είναι και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικών Μελετών (NBER) των ΗΠΑ, επισήμανε ότι οι πιθανότητες να υποχωρήσει σε νέα ύφεση η οικονομία των ΗΠΑ είναι περίπου 30%. Την προηγούμενη εβδομάδα, το NBER ανέφερε ότι η ύφεση στις ΗΠΑ διήρκεσε 18 μήνες και ήταν η πιο παρατεταμένη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ανάκαμψη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, ενώ η ύφεση είχε ξεκινήσει το 2007.
Σταδιακά το ΑΕΠ αναπτύσσεται ολοένα και με μικρότερο ρυθμό, δήλωσε ο Feldstein, γεγονός που δείχνει ότι η ανάπτυξη προχωρά δύσκολα και με μικρό ρυθμό. Η Fed δε θα καταφέρει πολλά με την αγορά κρατικών ομολόγων, πρόσθεσε. Η επιρροή στην πραγματική οικονομία θα είναι μικρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης