Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall - Στο +1,23% o S&P 500, o Dow +1,23%

Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall - Στο +1,23% o S&P 500, o Dow +1,23%
Η συνεδρίαση της Fed κατέληξε να μην είναι ένα γεγονός που θα έσπερνε… τρόμο, αφού η αγορά είχε προεξοφλήσει τις εξελίξεις.

Κέρδη σημείωσαν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι μετοχές στους κυριότερους δείχτες της αμερικανικής χρηματαγοράς την Πέμπτη 17 Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αφομοιώνουν και να αποκωδικοποιούν τα γεγονότα στην Ουκρανία, ενώ φαίνεται να αισθάνονται άνετα με τα όσα ανακοίνωσε η Fed περί νομισματικής σύσφιξης...
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones διαπραγματεύτηκε 352 μονάδες υψηλότερα ή 1,23%, στις 34.480 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,23%, στις 4.411 μονάδες
Ο Nasdaq Composite 1,2%, στις 13.614 μονάδες.
adadadaa_1.JPG
Οι προαναφερόμενες κινήσεις αποτελούν συνέχεια ενός «τεράστιου» διήμερου ράλι, με τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 να σημειώνει άλμα 3% και τον Dow να επεκτείνεται κατά 500 μονάδες.
«Διανύουμε την τρίτη ημέρα κερδών και πολλοί επενδυτές μπορεί να σκέφτονται ότι ίσως τα νερά ηρέμησαν», δήλωσε ο Jeff Kilburg, επικεφαλής επενδυτικό γραφείο της Sanctuary Wealth, το απόγευμα της Πέμπτης.
«Η συνεδρίαση της Fed κατέληξε να μην είναι ένα γεγονός που θα έσπερνε… τρόμο, αφού η αγορά είχε προεξοφλήσει τις εξελίξεις.
Παράλληλα, η προσδοκία επίτευξη λύσης στην Ουκρανία τροφοδοτεί ένα βραχυπρόθεσμο ανοδικό αίσθημα στην αγορά» συμπλήρωσε. 
Οι μετοχές ανέβαιναν ακόμα και όταν το Κρεμλίνο φέρεται να απέρριψε τα νέα για πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας.
Σύμφωνα με το Bloomberg News, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως αυτές οι αναφορές ήταν «λανθασμένες».
Υπενθυμίζεται ότι οι Financial Times ανέφεραν την Τετάρτη ότι και οι δύο χώρες έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο» σε ό,τι αφορά ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία.
Στο μεταξύ, η Πέμπτη 17 Μαρτίου ήταν μια κομβική ημέρα για τη Ρωσία, που έπρεπε να πληρώσει λήγοντα κουπόνια δύο ομολόγων ύψους 117 εκατ. δολ. προκειμένου να αποφύγει μια πιθανή χρεοκοπία.
Το Reuters, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, ανέφερε την Πέμπτη ότι η Ρωσία πραγματοποίησε δύο πληρωμές σε δολάρια και ότι τα χρήματα θα διανεμηθούν σύντομα στους κατόχους ομολόγων.
Ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδύσεων στο Bleakley Advisory Group, σημείωσε ότι ο S&P 500 σημείωσε άνοδο μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν «ακόμα πολλά ερωτηματικά για τις πληρωμές.
Επισημαίνεται πως το εκτυλισσόμενο μακροοικονομικό θρίλερ οφείλεται στον αποκλεισμό της ρωσικής οικονομίας από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
2_253.JPG
Στο ταμπλό, οι ενεργειακές μετοχές οδήγησαν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate, το σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, εκτινάχθηκαν περισσότερο από 7% για να επιστρέψουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Η Devon Energy και η Diamondback σημείωσαν αύξηση 7% και 6%, αντίστοιχα.
Το Energy Select Sector SPDR Fund αυξήθηκε 3,3%.
Η American Express οδήγησε τον Dow υψηλότερα με άνοδο άνω του 3%, αφού η Bank of America διατήρησε τη σύστασή buy για τη μετοχή.
Σημαντική πρόοδο σημείωσαν επίσης οι μετοχές υγείας και οι εταιρείες λογισμικού.
Η Cardinal Health, με άνοδο άνω του 5%, ήταν ένας από τους top κερδισμένους στον S&P 500.
Η Eli Lilly κέρδισε σχεδόν 3% και το Intuit αυξήθηκε περισσότερο από 4%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 15.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου, στις 214.000.
Την ίδια στιγμή, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,8% το Φεβρουάριο στις 1,77 εκατ. ενώ ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed ενισχύθηκε στις 27,4 μονάδες τον Μάρτιο από 16 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης