Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed και εταρικά αποτελέσματα καθήλωσαν τη Wall - Τέταρτη μέρα απωλειών για τον S&P 500 - Τρίτη μέρα στο κόκκινο ο Dow

Fed και εταρικά αποτελέσματα καθήλωσαν τη Wall - Τέταρτη μέρα απωλειών για τον S&P 500 - Τρίτη μέρα στο κόκκινο ο Dow
Αρνητικά πρόσημα σημειώθηκαν στη Wall Street, σήμερα, Τετάρτη,  με τους επενδυτές να παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί εξαιτίας τόσο των ανάμεικτων εταιρικών αποτελεσμάτων που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, όσο και των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αναφορές του "Beige Book" της Fed για τους μετριοπαθούς ρυθμούς της αμερικανικής οικoνομίας για τον μήνα Σεπτέμβριο.
Tρίτη μέρα απωλειών για τον Dow και τέταρτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση για τον S&P 500.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στο -0,95% και στις 13.346 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,62% και στις 1.433 μονάδες.
Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,43% στις 3.052 μονάδες.
Πτώση -3,68%, στα 2,72 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,48 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,80 δολάρια το υψηλό.
Παράλληλα, με μετριοπαθείς ρυθμούς "έτρεξε" η αμερικανική οικονομία το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση της Φαιάς Βίβλου της Federal Reserve.
"O κλάδος της κατοικίας και ο μεταποιητικός κλάδος βελτιώθηκαν ελαφρώς", αναφέρει η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με την αναφορά του Beige Book 10 από τις 12 πολιτελιες των ΗΠΑ στις οποίες εδρεύει η Fed ανέδειξαν μετριοπαθείς ρυθμούς αναφορικά με την ανάπτυξή τους, ενώ Νέα Υόρκη και Κάνσας κατέγραψαν επιβραδυμένη ανάπτυξη.
"Ελαφρώς άλλαξαν οι συνθήκες στην απασχόληση", καταλήγει η Beige Book.
Νωρίτερα, "συλλογικές εκτιμήσεις" για την αμερικανική οικονομία, προκειμένου να είναι πιο ξεκάθαρη η κατεύθυνση της πολιτικής της, ζητά από την Fed ο Narayana Kocherlakota, επικεφαλής της Fed στη Μινεάπολη.
"H Fed πρέπει ως απώτατο στόχο της να έχει τη διατήρηση των τιμών", διεμήνυσε ο ίδιος και προσέθεσε πως τα δεν κρίνει "ούτε ως ενθαρρυντικά ούτε ως αποηγοητευτικά" τα κατώτατα όρια για τον πληθωρισμό και την ανεργία.
Επίσης, "αργά ή γρήγορα θα υπάρξει δημοσιονομική πειθαρχία στις Ηνωμένες Πολιτείες", τόνισε ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon. "H αβεβαιότητα για την φορολογία στις ΗΠΑ πιέζει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας", σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στο Council of Foreign Relations. "Οι αγορές θα απορρίψουν τα αμερικανικά ομόλογα αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία για το έλλειμμά μας", κατέληξε ο Dimon, ενώ παραδέχθηκε πως θα έπρεπε να είχε καταλάβει το λάθος των ριψοκίνδυνων επενδυτικών στοιχημάτων του περίφημου "Καρχαρία του Λονδίνου".
Επιπρόσθετα, σε δημοπρασία 10ετών ομολόγων, συνολικής αξίας 21 δισ. δολαρίων προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία διαμορφώθηκε στο 1,700%, αν και οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο 1,722%
Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 3,26 φορές, ενώ κατά μέσο όρο στις τελευταίες δημοπρασίες 3ετών ομολόγων άγγιξε τις 2,98 φορές. Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 41,4%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 39,58%.
Εντωμεταξύ, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ εκτιμά πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση, επίπεδα, ενώ παράλληλα, η ζήτηση της βενζίνης να παρουσιάσει πτώση -0,3%.
Την αύξηση των αποθεμάτων των χονδρεμπόρων στις ΗΠΑ για τον μήνα Αύγουστο ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, καθώς τα αγαθά που κρατούνται σε στοκ αυξήθηκαν κατά 0,5%. Ειδικότερα, η αξία των εν λόγω αγαθών που φυλάσσονται από κατασκευαστές, λιανοπωλητές και πωλητές χονδρικής διαμορφώθηκε στα 487,53 δολάρια, ενώ παράλληλα, οι πωλήσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 0,9%, αγγίζοντας τα 405,43 δισ. δολάρια.
Τέλος, οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση, καθώς περιορίστηκαν στις 3,56 εκατ. για τον μήνα Αύγουστο, από τις 3,59 εκατ. τον Ιούλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Εν συγκρίσει με το προηγούμενο έτος, οι νέες θέσεις εργασίας παρουσίασαν αύξηση 13%. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 13%, στις 3,19 εκατ., ενώ οι θέσεις στον Δημόσιο τομέα κατά 10%, στις 369.000. Ωστόσο, η αναλογία με τους άνεργους, που ξεπερνούν τις 12,54 εκατομμύρια πολίτες, είναι απογοητευτική, καθώς για κάθε μία νέα θέση εργασίας αντιστοιχούν 3,5 άνεργοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης