Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επιχείρηση κατευνασμού μετά την καταδίκη των «εξοργιστικών» κυρώσεων στη Ρωσία – Δηλώνει «μέρος της λύσης»

Κίνα: Επιχείρηση κατευνασμού μετά την καταδίκη των «εξοργιστικών» κυρώσεων στη Ρωσία – Δηλώνει «μέρος της λύσης»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Le Yucheng δήλωσε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται από δυτικά έθνη στη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας είναι ολοένα και πιο «εξοργιστικές»

Σχετικά Άρθρα

Τη δέσμευση ότι η χώρα του «θα κάνει τα πάντα» για να αποκλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρέσβης στης Κίνας στην Ουάσιγκτον.
Παράλληλα ο Qin Gang  υποστήριξε ότι η σχέση του Πεκίνου με τη Μόσχα δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 20 Μαρτίου 2020.

Επιχείρηση κατευνασμού

Οι τοποθετήσεις αυτές έρχονται μετά τις δηλώσεις ανώτερου Κινέζου κυβερνητικού αξιωματούχου το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται από δυτικά κράτη στη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας είναι ολοένα και πιο «εξοργιστικές», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Le Yucheng αναγνώρισε επίσης την άποψη της Μόσχας για το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η συμμαχία δεν πρέπει να επεκταθεί περαιτέρω προς Ανατολάς, αναγκάζοντας μια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία να στριμωχθεί «σε μια γωνία».
Έχει προηγηθεί η προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden προς τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping για συνέπειες εάν η Κίνα υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Xi την περασμένη Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης που είχε με τον Biden, τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί ένοπλη σύρραξη.

 Παραπληροφόρηση


«Υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας από την Κίνα στη Ρωσία», δήλωσε ο Qin στην εκπομπή «Face the Nation» του τηλεοπτικού δικτύου CBS.
Η Κίνα δεν στέλνει «όπλα και πυρομαχικά σε κανένα μέρος.
Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκλιμακωθεί η κρίση», τόνισε.
«Πολλά κοινά συμφέροντα» με τη Ρωσία
Ενώ το Πεκίνο έχει «πολλά κοινά συμφέροντα» με τη Ρωσία, αυτό «δεν συνιστά κάποια ευθύνη», ανέφερε ο Κινέζος αξιωματούχος.
«Η Κίνα είναι μέρος της λύσης, δεν είναι μέρος του προβλήματος».
Μάλιστα όπως υπογράμμισε, ο Κινέζος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν μετά την εισβολή, τον προέτρεψε να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία.

Μη καταδίκη

Ερωτηθείς εάν η Κίνα θα καταδικάσει την εισβολή, απάντησε: «Μην είμαστε αφελείς, η καταδίκη δεν λύνει το πρόβλημα. Θα εκπλαγώ αν η Ρωσία υποχωρήσει αν την καταδικάσουμε».
Αντιθέτως όπως δήλωσε, η χώρα του θα συνεχίσει να προτρέπει για ειρηνευτικές συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης