Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siemens: Σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις και κλείσιμο γραφείων καθώς η κρίση χτύπησε την «πόρτα» της

Siemens: Σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις και κλείσιμο γραφείων καθώς η κρίση χτύπησε την «πόρτα» της
Σχέδιο απομάκρυνσης χιλιάδων υπαλλήλων και κλείσιμο γραφείων σε κάποιες από τις 190 χώρες όπου δραστηριοποιείται, επεξεργάζεται η Siemens σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες στην κερδοφορία της.
Ηδη, οι παραγγελίες για μηχανολογικό εξοπλισμό εμφανίζονται ιδιαίτερα μειωμένες εξαιτίας της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη.
Η πολιτική του διευθύνοντος συμβούλου Peter Loescher να ενισχύσει την κερδοφορία της εταιρείας μέσω εναλλακτικών λύσεων δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα και τώρα οι αναλυτές περιμένουν να παρουσιάσει σχέδιο μείωσης των δαπανών κατά τέσσερα δις. ευρώ.
Μέχρι στιγμής η Γερμανία εμφανιζόταν ανθεκτική στην κρίση με τις εξαγωγές να στηρίζουν την ανάπτυξη της οικονομίας της. Ωστόσο, η αιφνίδια πτώση των κερδών της Siemens στο τρίτο τρίμηνο -της μεγαλύτερης εταιρείας στη Γερμανία σε όρους κεφαλαιοποίησης και βασικός εργοδότης- απέδειξε ότι η κρίση χτυπά την «πόρτα» της Γερμανίας, μειώνοντας τη ζήτηση για εξαγωγές.
Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το σχέδιο που επεξεργάζεται η Siemens περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις και κλείσιμο γραφείων σε αρκετές από τις 190 χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8 Νοεμβρίου, οπότε η διοίκηση θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης