Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν μεγάλο πλήγμα σε στρατιωτικό υλικό της Ουκρανίας – Η 36η ταξιαρχία καταστράφηκε ολοσχερώς

Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν μεγάλο πλήγμα σε στρατιωτικό υλικό της Ουκρανίας – Η 36η ταξιαρχία καταστράφηκε ολοσχερώς
Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία έπληξαν 83 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας στις 22 Μαρτίου 2022 - Καταστράφηκε η 36η ταξιαρχία πεζοναυτών της Ουκρανίας

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πέτυχαν μεγάλο πλήγμα στον ουκρανικό στρατό.
Η 36η ταξιαρχία της Ουκρανίας που είχε ως στόχο να προστατεύσει την Μαριούπολη καταστράφηκε ολοσχερώς.
Επίσης οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν αρκετές ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αυτό ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Konashenkov.
Διευκρίνισε ότι εκτοξεύτηκαν όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας από αέρα και τη θάλασσα εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
«Μεγάλες αποθήκες καυσίμων και λιπαντικών των ουκρανικών στρατευμάτων στους οικισμούς Lisichansk και Kramatorsk, μια αποθήκη πυραύλων και όπλων πυροβολικού στην Druzhkovka και αποθήκες πυρομαχικών στη Nadezhdinka και τη Novoaleksandrovka καταστράφηκαν», είπε ο Konashenkov.

Όπως διευκρίνισε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία έπληξαν 83 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας στις 22 Μαρτίου 2022.
«Μεταξύ αυτών ήταν 4 θέσεις διοίκησης, 4 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 3 αποθήκες πυραύλων και πυροβολικού και πυρομαχικών, καθώς και 68 σημεία όπου ήταν συγκεντρωμένος στρατιωτικός εξοπλισμός».

Καταστράφηκε η 36η ταξιαρχία πεζοναυτών της Ουκρανίας

Ο επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, ανακοίνωσε την πλήρη ήττα της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Μπορούμε να δηλώσουμε το γεγονός ότι η 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει καταστραφεί ολοσχερώς, γεγονός που θα διευκολύνει πλέον τις μονάδες της Ρωσίας να κινούνται μέσω ορισμένων περιοχών της Μαριούπολης» .
Ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής από τις περιοχές του Donbass, o Basurin, τονισε ότι έξι στρατιώτες της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «εθελούσια κατέθεσαν τα όπλα, σώζοντας έτσι τη ζωή τους».
Επίσης, σύμφωνα με τον Basurin, οι στρατιώτες του DPR κατέλαβαν 4 τανκς, 2 τεθωρακισμένα οχήματα και 2 σετ τακτικής επικοινωνίας Harris.
Ειδικοί της Λαϊκής Πολιτοφυλακής φέρεται να εξετάζουν έγγραφα και μυστικά μέσα που εγκαταλείφθηκαν από στρατιωτικούς της 36ης ταξιαρχίας.

Η κατάσταση στη γραμμή επαφής στο Donbass κλιμακώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου.
Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση στην έκκληση των ηγετών των δημοκρατιών του Donbass που ζήτησαν βοήθεια.
Ο στόχος της Ρωσίας δεν είναι η κατοχή της Ουκρανίας αλλά η αποστρατιωτικοποίηση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης