Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: 30η ημέρα πολέμου - Εάν οι Ρώσοι ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν, δεν θα εισέβαλαν - Αιχμές στην Ευρώπη

Zelensky: 30η ημέρα πολέμου - Εάν οι Ρώσοι ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν, δεν θα εισέβαλαν - Αιχμές στην Ευρώπη
Πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στη νίκη υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Στη συμπλήρωση 30 ημερών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky στο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό, αναφέροντας πως η χώρα του πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στη νίκη.
«Είμαστε στην 30η ημέρα.
Έχει περάσει ένας μήνας.
Εάν η Ρωσία ήξερε τι θα αντιμετώπιζε, είμαι βέβαιος ότι θα φοβούνταν να έρθουν έδω.
Ο κόσμος έχει εφαρμόσει καταστροφικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είμαστε κοντά σε μια συμφωνία για νέες κυρώσεις» είπε ο Zelensky, ο οποίος αναφερόμενος στις χθεσινές Συνόδους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, υποστήριξε ότι αυτές χρειάζονται για την προστασία της Ουκρανίας.

Αιχμές στην Ευρώπη

Κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Zelensky άφησε αιχμές σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη για την καθυστέρηση στη βοήθεια τους στην Ουκρανία.
Αφού επαίνεσε την Πολωνία, την Εσθονία, την Τσεχία και την Ιταλία για τη στήριξη τους στην Ουκρανία, επισήμανε άλλες, όπως η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που όπως είπε, καθυστέρησαν ή ήταν διστακτικές στο να συνδράμουν την Ουκρανία.
«Emmanuel, πραγματικά πιστεύω πως θα σταθείς στο πλευρό μας» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος προς τον Γάλλο ομόλογό του, ενώ κάλεσε την Ουγγαρία να σταματήσει να είναι διστακτική όσον αφορά τις κυρώσεις προς την Ρωσία.

Αργήσατε

«Κάθε ημέρα αμυνόμαστε, και φτάνουμε πιο κοντά στην ειρήνη που τόσο πολύ θέλουμε.
Αλλά και εσείς δεν μπορείτε να σταματήσετε.
Γιατί κάθε λεπτό που περνά, έχει να κάνει με τη μοίρα μας, με το μέλλον μας, με το εάν θα ζήσουμε» ανέφερε ο Zelensky.
«Πρέπει να αποφασίσετε με ποιον θα είστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ευρώπη για τις κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία, υποστήριξε ότι αυτές ήρθαν αργά.
«Εάν είχαν ληφθεί προληπτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενδεχομένως η Ρωσία να μην έμπαινε στον πόλεμο» τόνισε ο Zelenky, αναφέροντας πως εάν είχε μπλοκάρει νωρίτερα το έργο του Nord Stream 2, «η Ρωσία δεν θα είχε προκαλέσει μια ενεργειακή κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης