Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Κάθε εχθρική κίνηση εναντίον της θα λαμβάνει την κατάλληλη «οδυνηρή» απάντηση

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Κάθε εχθρική κίνηση εναντίον της θα λαμβάνει την κατάλληλη «οδυνηρή» απάντηση
Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο υπό την προϋπόθεση της ισότιμης και αμοιβαίας βάσης, για την οποία η Ουάσιγκτον δεν επιδεικνύει ετοιμότητα, δηλώνει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε σημερινές δηλώσεις της, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο υπό την προϋπόθεση της ισότιμης και αμοιβαίας βάσης, για την οποία η Ουάσιγκτον δεν επιδεικνύει ετοιμότητα, προειδοποιώντας παράλληλα πως κάθε κίνηση εναντίον της Ρωσίας θα λάβει την κατάλληλη «οδυνηρή» απάντηση.
«Είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να μάθουν ότι για κάθε εχθρικό βήμα κατά της Ρωσίας, θα λαμβάνει την πρέπουσα οδυνηρή απάντηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
«Αντίθετα, υπό υποκριτικά επιχειρήματα για την ανάγκη διατήρησης διπλωματικής παρουσίας, η αμερικανική πλευρά κάνει τα πάντα για να περιπλέξει περαιτέρω τη λειτουργία των ρωσικών ξένων αποστολών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Για άλλη μια φορά, προτρέπουμε την Ουάσιγκτον να σκεφτεί τις συνέπειες», συνέχισε η εκπρόσωπος.

Οι αμερικανικές ευθύνες

Η Zakharova έδωσε ένα χρονολόγιο των επιθετικών ενεργειών της Ουάσιγκτον κατά της ρωσικής διπλωματικής παρουσίας, δηλώνοντας ότι εκπρόσωποι των ΗΠΑ σε διάφορα επίπεδα προσπαθούν να αποτινάξουν τις ευθύνες για την κατάσταση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων που πλησιάζουν την πλήρη ρήξη.
«Συνήθως στρέφουν τα βέλη τους προς τη Ρωσία, η οποία κατηγορείται για «κλιμάκωση» με το σκεπτικό ότι δεν χάνουμε χτυπήματα και απαντάμε πάντα σε εχθρικές επιθέσεις με καθρέφτη ή ασύμμετρο τρόπο», σημείωσε.
«Προφανώς, θεωρούν φυσιολογικό, η Ουάσιγκτον να διώχνει Ρώσους διπλωμάτες, να δεσμεύουν ξένες περιουσίες ή απλά να τις κλέβουν, να κλείνουν τις διπλωματικές μας αποστολές και μετά να αναρωτηθεί υποκριτικά γιατί οι «θρασείς Ρώσοι» τους ανταποδίδουν τα ίσα, βλάπτοντας τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία».
Όπως τόνισε η Zakharova, είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να μάθουν ότι κάθε εχθρικό βήμα θα ακολουθείται από μια αντίδραση, «σε κάθε περίπτωση, επώδυνη για αυτές».
«Αυτό προσθέτει στην παραδοσιακή αγγλοσαξονική αλαζονεία ή η πεποίθηση για το δικό τους αλάθητο», που τους επιτρέπει «να υπαγορεύουν όρους και κανόνες σε άλλους, χωρίς να δίνουν σημασία στις θέσεις των άλλων», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης