Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διευρύνει το προβάδισμα ο Romney - Νέα δημοσκόπηση εντοπίζει την διαφορά στο 3%

tags :
ΗΠΑ: Διευρύνει το προβάδισμα ο Romney - Νέα δημοσκόπηση εντοπίζει την διαφορά στο 3%
Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ του Mitt Romney και του Barack Obama, σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ispos και του Reuters, η οποία εντοπίζει την διαφορά των δύο συνδιεκδικητών στις 3 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.
Ειδικότερα, ο Romney διευρύνει το προβάδισμά του, καθώς συγκεντρώνει 47% εν συγκρίσει με τον Obama που περιορίζεται στο 44%. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξακολουθεί να εξαργυρώνει τον θετικό αντίτυπο που δημιούργησε στο ντιμπέιτ της προηγούμενης εβδομάδας.

Χθες το bankingnews.gr μετέδιδε:
ΗΠΑ: Προβάδισμα μιας μονάδας έναντι του Obama για τον Romney - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Άρδην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ, καθώς ακόμα μία δημοσκόπηση παρουσιάζει τον Mit Romney να προηγείται του Δημοκρατικού υποψηφίου, Barack Obama.
Πιο συγκεκριμένα, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος συγκεντρώνει ποσοστό 45%, έναντι του 44% του Obama, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters.
Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας είδαν χθες τρεις νέες δημοσκοπήσεις που πιστοποιούν την αλλαγή κλίματος.
Δύο από αυτές, η μία για λογαριασμό του ινστιτούτου Gallup και η άλλη για το Reuters/Ipsos, δείχνουν ότι οι δύο αντίπαλοι είναι ισόπαλοι (με 47% η πρώτη και με 45% η δεύτερη). Ανάμεσά τους, μια άλλη δημοσκόπηση του Pew Center δίνει μια διαφορά τεσσάρων μονάδων υπέρ του Romney (49% έναντι 45%).
Οι δημοσκοπήσεις αυτές έγιναν μετά το πρώτο ντιμπέιτ, που κατά γενική ομολογία κέρδισε ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος. Η επίδοση του τελευταίου εξηγεί άραγε από μόνη της την αλλαγή του σκηνικού;
Ας παρατηρήσουμε καταρχάς ότι η δημοσκόπηση του Gallup έγινε στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ενώ η έρευνα του Pew Center αφορά τους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να πάνε να ψηφίσουν. Η δημοσκόπηση του Reuters, πάλι, αφορά τους «πιθανούς ψηφοφόρους».
Οι επόμενες δημοσκοπήσεις του Gallup θα ευθυγραμμιστούν πάντως μ΄εκείνες του Pew Center, κι αυτό αναμένεται να εξουδετερώσει το προβάδισμα που είχε ως τώρα ο Ομπάμα. Ο λόγος είναι απλός: όπως λέει η Σούζαν Πέιτζ, δημοσιογράφος της USA Today, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να προσέλθουν στις κάλπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης