Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διανομή 500 εκατ. ευρώ σε άπορους της Ε.Ε. - 19 εκατ. πολίτες αναμένεται να λάβουν βοήθεια

Διανομή 500 εκατ. ευρώ σε άπορους της Ε.Ε. - 19 εκατ. πολίτες αναμένεται να λάβουν βοήθεια
Την χορήγηση 500 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων στους άπορους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκρινε σήμερα η αρμόδια Διαχειριστική Επιτροπή της Ε.Ε. , καθώς το εν λόγω κονδύλι θα διανεμηθεί σε τουλάχιστον 18 εκατ. κατοίκους των 19κρατών-μελών της Ε.Ε.
Το εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόζεται τελευταία φορά υπό αυτήν την μορφή, καθώς η αρμόδια επιτροπή δρομολογεί τον σχεδιασμό ενός νέου μοντέλου.
Ο επίτροπος Ντάσιαν Τσιόλος, αρμόδιος για θέματα γεωργίας,  ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού επί σειρά ετών, αλλά τώρα θα πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες των απόρων στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή είναι σημαντική για την ΕΕ, ιδίως στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης, και περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα κατά το επόμενο έτος. Για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή πρότεινε να διατηρηθεί προϋπολογισμός 2,5 δισ. ευρώ για το διάδοχο πρόγραμμα βοήθειας στους απόρους στην πρόταση προϋπολογισμού 2014- 2020».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης