Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτοξεύεται στο 83% η δημοτικότητα Putin – Άνοδος 12 μονάδων σε ένα μήνα λόγω Ουκρανίας

Εκτοξεύεται στο 83% η δημοτικότητα Putin – Άνοδος 12 μονάδων σε ένα μήνα λόγω Ουκρανίας
Δημοσκοπικά κέρδη και για τα υπόλοιπα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – παρά τις κυρώσεις της Δύσης και παρά τα προβλήματα που καταγράφονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις – έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ρωσικού ινστιτούτου Levada, - πρόκειται για την πρώτη έρευνα που πραγματοποιεί από την έναρξη της επίθεσης κατά της Ουκρανίας – το 83% των Ρώσων δηλώνει ότι εγκρίνει τις ενέργειες του Putin, η δημοτικότητα του οποίου εκτοξεύθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.
Βάσει της έρευνας, μόλις το 15% δηλώνει ότι δεν εγκρίνει την ενέργεια αυτή του Putin, ενώ το 2% δεν απαντά.
Σημειώνεται πως οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες έδιναν επίσης δημοτικότητα του Putin κοντά στο 80%, αλλά είχαν πραγματοποιηθεί από προσκείμενα στο Κρεμλίνο ινστιτούτα.

Κέρδη και για την υπόλοιπη κυβέρνηση

Όπως αναφέρεται, κέρδη καταγράφει τόσο ο πρωθυπουργός M. Mishustin, ο οποίος κερδίζει 11 ποσοστιαίες μονάδες (71%, έναντι 60% τον Φεβρουάριο) όσο και η ρωσική κυβέρνηση 15 ποσοστιαίες μονάδες (70%, έναντι 55% τον Φεβρουάριο).
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Putin για να δικαιολογήσει την επίθεση, κατηγορεί το Κίεβο για ενορχήστρωση γενοκτονίας του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης