Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στην Wall - Τέλος στο αρνητικό σερί του S&P 500 - Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες ο Dow

Μεικτά πρόσημα στην Wall - Τέλος στο αρνητικό σερί του S&P 500 - Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες ο Dow
Μεικτά πρόσημα σημειώθηκαν στη Wall Street, σήμερα, Πέμπτη,  με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί, παρά τα ευοίωνα σημάδια που παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία, μετά τη βελτίωση στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, πλέον το βλέμμα των Αμερικανών επενδυτών στρέφεται στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
Τέλος στο αρνητικό σερί έβαλε ο S&P 500, ενώ παράλληλα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ο Dow κατέγραψε απώλειες.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στο -0,14% και στις 13.326 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο 0,02% και στις 1.433 μονάδες.
Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,08% στις 3.049 μονάδες.
Άνοδο 0,77%, στα 2,63 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,60 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,64 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, κατά 30.000 χιλιάδες υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, στις 339.000. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 4.000.Ο μέσος όρος των τελευταίων 4 εβδομάδων υποχώρησε κατά 11.500 στις 364.000.
Παράλληλα, άνοδο 1,1% σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.
Η αύξηση ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανάμεναν να διαμορφωθεί στο +0,7% το Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι και τον Αύγουστο, οι τιμές εισαγωγών είχαν ενισχυθεί κατά 1,1%.
Επίσης, στα 44,22 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, κοντά στις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στα 44 δισ. δολάρια. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση στις εξαγωγές. Σε σχέση με την Κίνα, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε ελαφρώς, στα 28,7 δις. δολ τον Αύγουστο, έναντι 29 δις. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Ακόμη, επιβεβαιώνει την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο καναδικός οίκος Dominion Bond Rating Service. Tο trend (οικονομική προοπτική) τίθεται σε σταθερό (stable). "Οι ΗΠΑ διαθέτουν ευελιξία αναφορικά με τη διαχείριση των εξωτερικών οικονομικών σοκ", επισημαίνει ο οίκος. Σημειώνεται ότι ο DBRS είναι ένας από τους βασικούς οίκους του οποίου τα δεδομένα χρησιμοποιεί η ΕΚΤ για να αξιολογήσει τις απαιτήσεις για τα collaterals.
Στην «προεδρική» μάχη, ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ του Mitt Romney και του Barack Obama, σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ispos και του Reuters, η οποία εντοπίζει την διαφορά των δύο συνδιεκδικητών στις 3 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου. Ειδικότερα, ο Romney διευρύνει το προβάδισμά του, καθώς συγκεντρώνει 47% εν συγκρίσει με τον Obama που περιορίζεται στο 44%. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξακολουθεί να εξαργυρώνει τον θετικό αντίτυπο που δημιούργησε στο ντιμπέιτ της προηγούμενης εβδομάδας.
Σε δημοπρασία 30ετών ομολόγων, συνολικής αξίας 13 δισ. δολαριών προέβη το αμερικανικό δημόσιο. Η απόδοση στη δημοπρασία διαμορφώθηκε στο 2,904%, αν και οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο 2,880% Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 2,94 φορές, ενώ κατά μέσο όρο στις τελευταίες δημοπρασίες 30ετών ομολόγων άγγιξε τις 2,58 φορές. Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 26,5%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 35,66%.
Τέλος, «η επιθυμητή ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας δεν θα επέλθει μέχρι ότου η οικονομία υποβληθεί σε μια σειρά προσαρμογών, η οποία όμως δεν θα επιταχυνθεί με την πολιτική των κυβέρνησης», διέτεινε ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Φιλαδέλφειας, Charles Plosser. Παράλληλα, τονίστηκε πως η υπέρ δεόντως επένδυση στην στέγαση και την οικονομία, όταν η κρίση χτύπησε. Ωστόσο, αυτοί οι δύο παράγοντες συρρικνώνονται με αποτέλεσμα η αγορά να θέτει την επαναχρησιμοποίηση αυτών των κεφαλαίων σε διαφορετικούς τομείς. Επίσης, το εργατικό δυναμικό οφείλει να επαναπροσδιοριστεί, προκειμένου να ταυτίζεται με τις εργοδοτικές απαιτήσεις. Επίσης, επισημάνθηκε η έγκριση σχεδίου εκ μέρους της κεντρικής Τράπεζας για την αγορά 40 εκατ. δολαρίων για τίτλους στεγαστικών δανείων κάθε μήνα, πράγμα το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι ότου βελτιωθεί η αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης