Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Και νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των μεγεθών της οικονομίας για τρίτο συνεχή μήνα

Ιαπωνία: Και νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των μεγεθών της οικονομίας για τρίτο συνεχή μήνα
Για τρίτο συνεχή μήνα η ιαπωνική κυβέρνηση αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας, καθώς η κρίση που ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία ασκεί ισχυρές πιέσεις στις εξαγωγές και την παραγωγή της.
Στη μηνιαία οικονομική έκθεση, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η οικονομική ανάκαμψη «είναι αδύναμη στην παρούσα φάση εξαιτίας της συρρίκνωσης που παρουσιάζει η παγκόσμια οικονομία».
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, παραμένει μεγάλη «η αβεβαιότητα όσον αφορά εξωτερικούς παράγοντες, όπως η οικονομία στην Ευρωζώνη και την Ασία» κι εκτιμά πως περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας σε χώρες του εξωτερικού σε συνδυασμό με σημαντικές διακυμάνσεις στις κεφαλαιαγορές θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη για την ιαπωνική οικονομία.
Πάντως, για τον υπουργό Οικονομικών, Seiji Maehara, είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για το εάν η ιαπωνική οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση. «Το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το εάν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση μόνο όταν μελετήσει όλα τα στοιχεία. Τώρα, δεν μπορώ να πω τίποτα με βεβαιότητα» είπε στους δημοσιογράφους και δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση της οικονομίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης