Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Νηνεμία" στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων παγκοσμίως

Αρχίζει να “ξεφουσκώνει” η δραστηριότητα των συγχωνεύσεων και των εξαγορών (Μ&Α) το Σεπτέμβριο, μετά το άλμα του 21% που σημειώθηκε το 8μηνο του έτους, με τις ΗΠΑ να κρατούν μία σταθερή γραμμή και στην Ευρώπη.
Μέχρι τώρα η αξία των (Μ&Α) έχει φτάσει τα 1,678 τρισ δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Thomson Reuters, ενώ μόνο το τρίτο τρίμηνο η αξία αυτών αυξήθηκε κατά 35,6% σε σχέση με πέρσι, στα 599 δισ. δολ.
Η αγορά φαίνεται ότι κρατά στάση αναμονή πλέον, ώστε να διαγνώσει την πορεία των νέων σχημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Σύμφωνα με τη UBS το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του έτους υπήρχε εξαιρετική μεταβλητότητα στις αγορές λόγω της κατάστασης στην Ευρώπη. Μετά από την έντονη κινητικότητα των δύο πρώτων μηνών του γ' 3μηνου, πλέον οι εταιρείες έχουν μειώσει τους ρυθμούς και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
Είναι απόλυτα λογικό να μειωθεί η δραστηριότητα, καθώς και οι αγορές παρουσιάζουν σημάδια “ευθραυστότητας”, δηλώνουν οι αναλυτές της  JPMorgan, η οποία είναι στη δεύτερη θέση, μετά την Goldman Sachs, στην ανάληψη των συμβουλών στις Μ&Α. Εάν δεν υπάρξει κάποιος σημαντικός αρνητικός καταλύτης παγκοσμίως, οι Μ&Α θα ξαναρχίσουν  με τον ίδιο ρυθμό του τρίτου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης