Διεθνή

Τα βλέμματα των αγορών στον προϋπολογισμό της Ισπανίας σήμερα

Τα βλέμματα των αγορών στον προϋπολογισμό της Ισπανίας σήμερα
Κρίσιμη είναι η σημερινή συνέντευξη τύπου της ισπανίδας υπουργού οικονομικών Elena Salgado, με τους επενδυτές να ζητούν εμμέσως από την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα πιο πειστικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με τα μέτρα λιτότητας να μην απειλούν την ανάπτυξη.
Σήμερα παρουσιάζεται και το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011, ημέρα που θεωρείται πολύ κρίσμη για την εικόνα της χώρας στην αγορά.
Δεν περιμένουμε να είναι τα μέτρα τόσο έντονα όσο στην αρχή του έτους, δηλώνουν οι αναλυτές της Ignis Asset Management οι οποίοι θεωρούν ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να τονώσει την οικονομία για να περιοριστεί η ανεργία η οποία έχει ξεπεράσει το 20%. Σημειώνεται εδώ ότι το spread του 10ετούς ισπανικού ομολόγου έφτασε χτες τις 183 μ.β., ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το μεγαλύτερο έλλειμμα της τελευταίας 30ετίας.
Από τη μεριά του, ο ισπανός πρωθυπουργός H. L. Zapatero έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να πείσει τις αγορές ότι η ισπανική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει από την ύφεση που ξεκίνησε από το δεύτερο τρίμηνο του 2008. Βέβαια, η αποστολή του γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη καθώς οι ανησυχίες για την πορεία και των υπολοίπων αδύναμων χωρών, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, έχουν “φουντώσει”. Η Ισπανία έχει ως στόχο να κόψει στο 6% το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2011 από το 11% το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης