Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, απογοήτευση από τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,71% ο Dow - Βαριές απώλειες -35% για το Νetflix

Μεικτά πρόσημα στη Wall, απογοήτευση από τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,71% ο Dow - Βαριές απώλειες -35% για το Νetflix
Mεικτά πρόσημα στη Wall Street...

Mεικτά πρόσημα σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 20 Απριλίου, με τα εταιρικά αποτελέσματα να απογοητεύουν…
Στο επίκεντρο παραμένει η oυκρανική κρίση ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επόμενη φάση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε 18 και 19 Απριλίου 2022 εντείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας..
Ειδικότερα, οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν εντατικούς βομβαρδισμούς σε πολλές περιοχές κατά μήκος της πρώτης γραμμής στα ανατολικά και ταυτόχρονα προχώρησαν και σε χερσαίες επιθετικές επιχειρήσεις.
Ο ρυθμός των ρωσικών επιχειρήσεων συνεχίζει να υποδηλώνει ότι ο Πρόεδρος Putin απαιτεί βιαστική επίθεση για να επιτύχει τους στόχους του, πιθανώς μέχρι την «Ημέρα της Νίκης» στις 9 Μαΐου.
Ενώ η προσοχή εστιάζεται στο oυκρανικό μέτωπο, αυξάνονται οι φόβοι πως ο στασιμοπληθωρισμός θα «κυριαρχήσει», με τις πληθωριστικές πιέσεις να καταγράφουν έκρηξη που ήδη υπήρχαν και πριν από τη σύγκρουση.
Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι υψηλές τιμές ενέργειας και η ανησυχία για έλλειψη εμπορευμάτων επιβαρύνουν την παγκόσμια οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,71%, στις 35.160 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε οριακές μεταβολές, στις 4.459 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε -1,12%, στις 13.453 μονάδες
 Καταγραφή_161.JPG
Στα επιχειρηματικά, καθαρά κέρδη 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σημείωσε η αμερικανική πλατφόρμα προβολής ψυχαγωγικού περιεχομένου Netflix, σύμφωνα με τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2022.
Η εταιρεία με έδρα το Los Gatos της Καλιφόρνια δήλωσε ότι είχε καθαρά έσοδα 3,53 δολ. ανά μετοχή.
Ωστόσο, η μετοχή της Netflix  μετά την ανακοίνωση των επιδόσεων της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο που έδειξαν ότι είχε απώλειες 200.000 συνδρομητών πραγματοποιεί βουτιά κατά -35%.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια που έχει καταγράψει η πλατφόρμα streaming την τελευταία δεκαετία.
Εν τω μεταξύ, η IBM σημείωσε άνοδο περισσότερο από 5% μετά από μια πτώση στα κέρδη και τα έσοδα, η οποία βοήθησε στην άνοδο του Dow.
Η Procter & Gamble, άλλη μία μετοχή του Dow, ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και αύξησε το guidance για ολόκληρο το έτος.

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

πια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και με το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και στα εταιρικά αποτελέσματα.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,5%, στις 14.362 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,4%, στις 7.629 μονάδες.
Στις 6.624 μονάδες με άνοδο 1,38% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύτηκε με κέρδη 1%, στις 24.878 μονάδες.
φασδφδσαφσδα.JPG
Στα επιχειρηματικά, η Danone σημείωσε άλμα 7,2% αφού ο γαλλικός όμιλος τροφίμων σημείωσε ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο και διατήρησε τους στόχους του για το 2022.
Η Heineken ενισχυόταν 3,3%, καθώς η εταιρεία πέτυχε μεγαλύτερη άνοδο στις πωλήσεις μπύρας το πρώτο τρίμηνο καθώς άνοιξαν ξανά τα ευρωπαϊκά μπαρ, επιτρέποντας στην εταιρεία να τηρήσει επίσης τις προβλέψεις της για το 2022.
Η Credit Suisse υποχώρησε 1,9% μετά την ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας ότι αναμένει καθαρή ζημιά το πρώτο τρίμηνο και υψηλότερες αρνητικές επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στα μάκρο, ετήσια άνοδο 2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2022, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.
Τον Φεβρουάριο του 2022, η εποχικά προσαρμοσμένη βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,6% στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat.
Τον Ιανουάριο του 2022, η βιομηχανική παραγωγή είχε υποχωρήσει κατά 0,7% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,3% στην ΕΕ.
Στα 7,6 δισ. ευρώ ανήλθε το εμπορικό έλλειμμα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Τετάρτη, από πλεόνασμα 23,6 δισ.ευρώ τον Φεβρουάριο του 2021.
Οι εξαγωγές της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση, στα 215,8 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο κατά 38,8%, στα 223,4 δισ. ευρώ, κυρίων λόγω των εισαγωγών ενεργειακών προϊόντων.
Άλμα 30,9% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, αντανακλώντας τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης