Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barroso: Ενισχύεται η σύγκλιση στην ΕΕ - Η ανάπτυξη αποκαθίσταται

Barroso: Ενισχύεται η σύγκλιση στην ΕΕ - Η ανάπτυξη αποκαθίσταται
Ακόμη μία προσπάθεια καθυσηχασμού των αγορών από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ο οποίος δήλωσε από τις ΗΠΑ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποκαταστήσει την ανάπτυξη πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν καθώς η ανάκαμψη αρχίζει να λαβαίνει ιδιαίτερη δυναμική.
“Η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος”, δήλωσε ο Barroso προβλέποντας ότι η ανάπτυξη τροφοδοτείται από τα αυστηρότερα προγράμματα μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών σχέσεων των ΗΠΑ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι υπάρχει στην ΕΕ μεγαλύτερη σύγκλιση των πολιτικών μεταξύ των κρατών μελών, ενώ σημαντικά βήματα έχουν γίνει και στο θέμα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και συνεργασίας. Απέρριψε δε τους ισχυρισμούς που θέλουν μεγάλες διαφορές πολιτικών σε μία περιοχή που μοιράζεται το ίδιο νόμισμα.
Ο Barroso επίσης επισήμανε ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, δηλαδή η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, και η χώρα του η Πορτογαλία, καταδεικνύουν ότι η κρίση χρέους που ξέσπασε από την αρχή του έτους έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η Ελλάδα έχει λάβει “δρακόντεια μέτρα” για τη μείωση των ελλειμμάτων, γεγονός που οδηγεί και τις υπόλοιπες χώρες να την ακολουθήσουν. Η Ευρώπη, υπό αυτήν την προοπτική θα ξεπεράσει σύντομα τις δυσκολίες της.
Τέλος, ο Barroso επέκρινε τις αγορές ότι υπερβάλλουν απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χώρες να μειώσουν τα ελλείμματα τους, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα που υιοθετούνται θα αποκαταστήσουν τις ισορροπίες μέσα στο σύστημα της ζώνης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης