Μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από τη δική του περιουσία και μέρος προέρχεται από δανεισμό
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Musk έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση 46,5 δισ. δολαρίων, τα οποία θα μπορούσε να καταβάλει για την απόκτηση της εταιρείας.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως ο Elon Musk κατέθεσε επίσημη πρόταση για την εξαγορά της Twitter έναντι 43 δισ. δολαρίων.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Musk έχει δεσμευθεί να διαθέσει ο ίδιος 33,5 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 21 δισ. δολάρια θα είναι δικά του κεφάλαια και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από δάνεια.
Σύμφωνα με το κείμενο της αίτησης, μια ομάδα τραπεζών μεταξύ αυτών και η Morgan Stanley έχουν συμφωνήσει να του παρέχουν τα υπόλοιπα 13 δισ. δολάρια με τη μορφή χρέους το οποίο θα είναι εξασφαλισμένο έναντι της ίδιας της Twitter.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ο Μασκ δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν πράγματι θα προχωρήσει με την χρηματοδότηση για την εξαγορά της εταιρείας ή εάν θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία.
Εξάλλου, από την υποβολή της προσφοράς, η Twitter έχει υιοθετήσει την τακτική του λεγόμενου «δηλητηριώδους χαπιού», βάσει της οποίας εάν κάποιο άτομο ή ομάδα αποκτήσει προνομιακό μερίδιο άνω του 15% των υπό διαπραγμάτευση μετοχών χωρίς την έγκριση του δ.σ., τότε οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές σε χαμηλότερη τιμή.
Αυτό σημαίνει ότι ο Musk προκειμένου να εξαγοράσει ολόκληρη την εταιρεία θα πρέπει να καταβαλει εξαιρετικά υψηλό τίμημα.
Περνώντας ουσιαστικά το «πλαφόν» του 15% που έθεσε το δ.σ. η αξία των μετοχών θα υποχωρήσει δραματικά, αφού οι υπόλοιποι μέτοχοι θα μπορούν να αγοράσουν σε προνομιακή τιμή.
Από την στιγμή που η Twitter έβγαλε το «δηλητηριώδες χάπι» έναντι της πρότασης, ο Musk δήλωσε ότι θα υποβάλει πρόταση για έξοδο της Twitter από το Χρηματιστήριο.
Ο Elon Musk σήμερα κατέχει μερίδιο 9,2% στην Twitter.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών