Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβράδυνση στο δείκτη Υπηρεσιών τον Απρίλιο εν μέσω ραγδαίας αύξησης κόστους - Στις 54,7 μονάδες ο δείκτης PMI

ΗΠΑ: Επιβράδυνση στο δείκτη Υπηρεσιών τον Απρίλιο εν μέσω ραγδαίας αύξησης κόστους - Στις 54,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα προκαταρκτικά στοιχεία Απριλίου δείχνουν απόκλιση ανάμεσα στις Υπηρεσίες στις ΗΠΑ που κινούνται σημαντικά χαμηλότερα με τη Βιομηχανία που κινείται σημαντικά υψηλότερα
Σχετικά Άρθρα

Μετά την ανάκαμψη έκπληξη του δείκτη PMI το Μάρτιο τα προκαταρκτικά στοιχεία του Απριλίου δείχνουν μια ισχυρή απόκλιση ανάμεσα στις Υπηρεσίες στις ΗΠΑ που κινούνται σημαντικά χαμηλότερα με τη Βιομηχανία που κινείται σημαντικά υψηλότερα.
Οι εταιρείες των υπηρεσιών κατέγραψαν την ταχύτερη αύξηση κόστους από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων.
Οι εταιρείες παραγωγοί αγαθών κατέγραψαν την πιο απότομη αύξηση των δαπανών από την άνοδο ρεκόρ του Νοεμβρίου 2021
Σε μια προσπάθεια να περάσουν μέρος των αυξημένων βαρών στους πελάτες τους, οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε μεγάλες αυξήσεις τιμών.
Τόσο οι παραγωγοί όσο και οι πάροχοι υπηρεσιών ανέφεραν αυξήσεις ρεκόρ, λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους των εισροών τους.
Ορισμένες εταιρείες δήλωσαν επίσης ότι πρόσθεσαν αυξήσεις στις τιμές πώλησης για να αντιμετωπιστούν τις αυξήσεις στα λειτουργικά έξοδα.


2022-04-22_06-46-49.jpg

Ο σύνθετος δείττης US PMI Composite Output Index ανήλθε σε 55,1 τον Απρίλιο, από 57,7 τον Μάρτιο.

Ο δείκτης PMI των Υπηρεσιών κατέγραψε ελαφριά υποχώρηση στις 54,7 μονάδες.
Ο δείκτης PMI της Βιομηχανίας κατέγραψε άνοδο στις 59,7 μονάδες.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, υπάρχει ισχυρή άνοδος της παραγωγής του ιδιωτικού τομέα, η οποία όμως μετριάστηκε από την επίδραση του πληθωρισμού στις δαπάνες των πελατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης