Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ (2/5) για το ρωσικό αέριο

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ (2/5) για το ρωσικό αέριο
Το διάταγμα Putin υποχρεώνει τις εταιρείες της Ευρώπης να ανοίξουν δύο ειδικούς λογαριασμούς στην Gazprombank, o ένας σε ευρώ και ο άλλος σε ρούβλια
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία.
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι την επόμενη Δευτέρα (2/5/2022) θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ενεργοποίησε το όπλο του φυσικού αερίου και την «υπόσχεση» της για διακοπή των ροών σε «μη φιλικές» χώρες που αρνούνται να πληρώσουν σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στο διάταγμα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin. Ειδικότερα, το διάταγμα υποχρεώνει τις εταιρείες της Ευρώπης να ανοίξουν δύο ειδικούς λογαριασμούς στην Gazprombank, o ένας σε ευρώ και ο άλλος σε ρούβλια. Οι πληρωμές θα γίνονται από τις ευρωπαϊκές εταιρείες σε ευρώ ή δολάρια, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις τους με την Gazprom, και στη συνέχεια η Gazprombank θα μετατρέπει τα ευρώ σε ρούβλια και θα τα καταθέτει στον δεύτερο λογαριασμό, μέσω του οποίου θα κατευθύνονται στην Gazprom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης