Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Zelensky: Το τάγμα Azov είναι τμήμα του ουκρανικού στρατού – Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Παραδοχή Zelensky: Το τάγμα Azov είναι τμήμα του ουκρανικού στρατού –  Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία
Σχετικά με το στρατιώτη του Azov που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και το τάγμα γενικότερα, o Zelensky είπε πως είναι εθελοντές που πολέμησαν για την Ουκρανία και που εντάχθηκαν στον στρατό
Σχετικά Άρθρα

Ο Ουκρανός Volodymyr Zelensky παραδέχθηκε πως το ναζιστικό τάγμα Azov που βαρύνεται με εγκλήματα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ουκρανικού στρατού.
Ο Zelensky σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στην εμφάνισή του στην ελληνική Βουλή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Σχετικά με το στρατιώτη του Azov που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και το τάγμα γενικότερα, είπε πως είναι εθελοντές που πολέμησαν για την Ουκρανία και που εντάχθηκαν στον στρατό και πλέον αποτελούν μέρος του.

Το τάγμα Azov

«Από την αρχή του πολέμου υπήρχαν πάρα πολλές πληροφορίες από την πλευρά της Ρωσίας σχετικά με ομάδες εθελοντών και εθελοντικά ουκρανικά τάγματα.
Αυτό ήταν το 2014, όταν οι εθελοντές από διάφορες γωνίες του κράτους μας ενώθηκαν για να προστατέψουν την Ουκρανία. Τότε δεν είχαμε τόσο δυνατό στρατό όπως έχουμε σήμερα.
Πράγματι ήταν εθελοντές, πολεμούσαν απλοί άνθρωποι και οι ένοπλες δυνάμεις. Και πράγματι ποίκιλαν οι αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις των εν λόγω εθελοντικών ταγμάτων.
Διότι πολλές από αυτές τις δηλώσεις ήταν αρκετά ριζοσπαστικές όσον αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ήταν εθελοντές. Ήταν η προσωπική τους άποψη και τα προσωπικά τους βήματα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος


Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία

Είπε επίσης, πως οι ζημιές ανέρχονται στα 600 δισ. δολάρια, με τον ιδιωτικό τομέα της χώρας να αναφέρει 1 τρισ. χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, λέγοντας πως δεν έχει υπάρξει καμιά συμφωνία μέχρι στιγμής.
Κάνοντας μια αναδρομή, είπε πως από το 2014 ξεκίνησε αυτό που γίνεται σήμερα με την προσάρτηση της Κριμαίας, και πως οι κυρώσεις τότε της ΕΕ ήταν λίγες και δεν έφταναν για να τα αποτρέψουν όσα αυτά.

Azovstal και Ρωσία

Σχετικά με το Αzovstal υποστήριξε πως άμαχοι απομακρύνονται μόνο όταν το επιτρέπει η Ρωσία, η οποία ωστόσο δεν αφήνει να βγουν στρατιώτες τραυματίες.
Αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα του προορισμού των αμάχων, λέγοντας πως τα λεωφορεία της Ουκρανίας τους πηγαίνουν στην Ζαπορίζια ωστόσο οι Ρώσοι προσπαθούν να τους πάνε στην Ρωσία.

«Ο πόλεμος θα τελειώσει, όταν νικήσουμε»

Ο πόλεμος ακόμα δεν έχει τελειώσει, δεν έχουμε επιστρέψει στις περιοχές μας, δυστυχώς ακόμα η Ρωσία παραμένει στη γη μας, συνεχίζει να ασκεί πίεση. Τίποτα δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος. Σημείωσε ότι οι άμαχοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη «φοβούνται να βγουν γιατί τους σκοτώνουν», ενώ τόνισε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ τον διαβεβαίωσε ότι οι άμαχοι της Μαριούπολης θα φτάσουν σε ουκρανικό έδαφος.


Πυρηνικά και Ρωσία

Σχετικά με το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών από την Μόσχα, ανέφερε πως πλέον τα περιμένει όλα και πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την Ρωσία.
Όπως είπε, από το 2014 δεσμεύονταν για την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ.
«Όπως χρησιμοποίησαν απαγορευμένα όπλα όπως οι βόμβες φωσφόρου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα όπλα» είπε.
Σχετικά με την Τουρκία, ανέφερε πως έχει «διπλά στάνταρ» καθώς από τη μία στηρίζει την Ουκρανία, και από την άλλη δεν επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, σχεδιάζοντας πακέτα για Ρώσους τουρίστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης