Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από την κυβερνητική απαγόρευση των ουκρανικών σημαιών στις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από την κυβερνητική απαγόρευση των ουκρανικών σημαιών στις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου
Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Βερολίνου απαγορεύει και τις ουκρανικές σημαίες από τις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου
Σχετικά Άρθρα
Tο Βερολίνο δεν θέλει να επιτρέψει όχι μόνο τις ρωσικές αλλά ούτε τις ουκρανικές σημαίες στις εκδηλώσεις μνήμης για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την Bild.
Ούτε οι ρωσικές ούτε οι ουκρανικές σημαίες μπορούν να αναρτηθούν στους χώρους ή κοντά σε 15 μνημεία, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.
Και αυτό γιατί η αστυνομία βλέπει μια "πολύ ευαίσθητη κατάσταση κινδύνου".
Ο Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο Andrij Melnyk συμφωνεί και ζήτησε από την αστυνομία του Βερολίνου να αντιστρέψει τους περιορισμούς.
Ο Melnyk απευθύνθηκε στην Franziska Giffey (SPD), την κυβερνητική δήμαρχο του Βερολίνου, και την αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής - γράφοντας για μια "σκανδαλώδη απόφαση" που πρέπει να ανακληθεί.
Η απόφαση ήταν ένα "χαστούκι στο πρόσωπο της Ουκρανίας και ένα χαστούκι στο πρόσωπο του ουκρανικού λαού".

Ο επικεφαλής του CDU στο κρατίδιο Kai Wegner τάχθηκε στο πλευρό του Melnyk, γράφοντας στο Twitter: "Η ουκρανική σημαία αντιπροσωπεύει τον αγώνα για την ελευθερία - πώς μπορούν να είναι τόσο ενστικτώδεις ώστε να την απαγορεύουν από όλα τα μέρη στο Βερολίνο;
Η κα Giffey πρέπει να διορθώσει αμέσως αυτή την οδυνηρή λανθασμένη απόφαση.
Αλληλεγγύη στην Ουκρανία!"
Ο βουλευτής του FDP του Βερολίνου Tobias Bauschke γράφει: "Τα χρώματα της Ουκρανίας είναι τα χρώματα της ελευθερίας.
Όποιος απαγορεύει τη σημαία σε αυτούς τους καιρούς αμαρτάνει ενάντια σε όλες τις αξίες μας. @IrisSpranger, @FranziskaGiffey - πάρτε πίσω αυτή την ανοησία!"
Είναι αλήθεια ότι οι όροι της αστυνομίας περιλαμβάνουν επίσης ότι απαγορεύονται τα σύμβολα των επιτιθέμενων στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως το σύμβολο Ζ, καθώς και οι στολές και τα εμβατήρια ή τα στρατιωτικά τραγούδια του στρατού του Πούτιν.

Το γράμμα "Ζ" χρησιμοποιείται από τους οπαδούς του Πούτιν και τους υποστηρικτές του πολέμου και σημαίνει "za pobedu" ("Για τη νίκη").
Σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο οι βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι διπλωμάτες και οι αντιπρόσωποι και αντιπροσωπείες κρατών εξαιρούνται από τους κανονισμούς.
Η αστυνομία του Βερολίνου επέστησε την προσοχή σε αυτό το γεγονός απαντώντας στον Melnyk το βράδυ του Σαββάτου.
Η αστυνομία του Βερολίνου σκοπεύει να συνοδεύσει τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις και εκδηλώσεις μνήμης με ένα μεγάλο τμήμα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο, συνολικά περίπου 3.400 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης αυτή την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Στόχος είναι η προστασία της αξιοπρεπούς μνήμης στα μνημεία και τα μνημεία - και ταυτόχρονα η αποτροπή της "εργαλειοποίησης της μνήμης", ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρχηγός της αστυνομίας Barbara Slowik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης