Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ετοιμάζει η Ιαπωνία

Νέο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ετοιμάζει η Ιαπωνία
Ανοιχτό έχει αφήσει το ενδεχόμενο να εγκρίνει ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μετά μάλιστα και από τη νέα επιβράδυνση που παρατηρήθηκε σήμερα στις εξαγωγές της χώρας, οι οποίες και αποτελούν το βασικότερο πυλώνα της ιαπωνικής οικονομίας.
Το πακέτο ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 4,6 τρισ. γιεν, ποσό που σκοπεύεται να αντληθεί από τα έσοδα της κυβέρνησης και όχι από νέο δανεισμό.
Ο προϋπολογισμός του 2009, ο οποίος έκλεισε πλεονασματικός δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση του Naoto Kan να ενισχύσει την ανάπτυξη, η οποία πλήττεται από την ισχυροποίηση του γιεν έναντι του δολαρίου τον προηγούμενο μήνα. «Έντονη είναι η ανησυχία ότι η στήριξη που δέχτηκε η οικονομία από τα προηγούμενα μέτρα στήριξης, έχει πλέον εξανεμιστεί», δήλωσε ο Hiroshi Miyazaki της Shinkin Asset Management, προσθέτοντας ότι χωρίς νέα μέτρα η εγχώρια οικονομία δε θα μπορεία να στηρίξει την ανάκαμψη.
Η ιαπωνική κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσει σχέδιο στήριξης της οικονομίας ύψους 915 δισ. γιεν, ενώ αντιμετωπίζει ολοένα και πιο επικίνδυνα το φάσμα διόγκωσης του χρέους, μετά από τα νέα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης