Διεθνή

Βγαίνουν για ομόλογα οι Άραβες - Πρωταγωνιστής το Ντουμπάι

Βγαίνουν για ομόλογα οι Άραβες - Πρωταγωνιστής το Ντουμπάι
Στις αγορές για την έκδοση ομολόγων ετοιμάζονται να βγουν την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του Ντουμπάι και η Qatar Islamic Bank, μόλις ένα χρόνο περίπου μετά τη “βόμβα μεγατόνων” που αναστάτωσε τις αγορές, όταν η Dubai World ανακοίνωσε ότι κηρύσσει στάση πληρωμών για έξι μήνες.
Το Ντουμπάι σχεδιάζει έκδοση ομολόγων περίπου 1 δισ. δολαρίων, ενώ θα είναι η πρώτη του έκδοση μετά από δύο χρόνια. Η Qatar Islamic Bank σκοπεύει να προσφέρει την πρώτη έκδοση ομολόγων sukuk σε επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ευρώπη. Το ποσό που αναμένεται να αντλήσει είναι 750 εκατ. δολάρια, ενώ ανάμεσα στα κριτήρια της έκδοσης θα είναι και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των επενδυτών.
Εάν πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδόσεις μέσα στο Σεπτέμβριο, τότε το ποσό που θα έχει αντληθεί από τις χώρες του Κόλπου θα αυξηθεί πάνω από τα 9 δισ. δολάρια, για πρώτη φορά μετά από τα 16 δισ. δολάρια ομολόγων που εξέδωσε το τέταρτο τρίμηνο του 2009. Αν και το spread της απόδοσης των ισλαμικών ομολόγων έχει αυξηθεί στις 371 μ.β., το υψηλότερο από το 1930, η έξοδος στις αγορές δείχνει ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να επανακτούν την εμπιστοσύνη τους στα κράτη – εμιράτα της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης