Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο "παρά πέντε" να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης για την Ιρλανδία βρέθηκε η ΕΚΤ

Στο
Νέα τροπή δίνει στο θέμα της Ιρλανδίας δημοσίευμα της  Handelsblatt, το οποίο αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έθεσε επί τάπητος το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού  διάσωσης της χώρας, αν και προς το παρόν απέκλεισε αυτήν την εξέλιξη.
«Ελήφθη τελικά η απόφαση να μην ενεργοποιηθεί το σχέδιο,» αναφέρεται στο δημοσίευμα, αν και ζητήθηκε από ορισμένα κράτη – μέλη να είναι έτοιμα να προσφύγουν στις αγορές κεφαλαίου εκ μέρους της Ιρλανδίας.
Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ είναι εξαιρετικά ερειστική για την Ιρλανδία, καθώς το άρθρο της τιτλογορείται «Παρακαλώ, ο επόμενος!», επισημαίνοντας ότι «για την Ιρλανδία ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι πια ρεαλιστικός». Η ραγδαία αύξηση του spread στα ιρλανδικά ομόλογα αποδεικνύει πόσο αυξήθηκε ο φόβος στις αγορές, ενώ πολλοί οικονομολόγοι καλούν την ιρλανδική κυβέρνηση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα και να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές.
Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά πάντως, η συμφωνία του μηχανισμού στήριξης προβλέπει ότι ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν αιτήματος της ίδιας της χώρας και όχι της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης