Τελευταία Νέα
Διεθνή

Viola (CEO Monte Paschi): Η υποβάθμιση από την Moody's δεν έχει άμεση επίδραση στην τράπεζα

Viola (CEO Monte Paschi): Η υποβάθμιση από την Moody's δεν έχει άμεση επίδραση στην τράπεζα
«Η υποβάθμιση της Monte Paschi από την Moody’s δεν έχει άμεση επίδραση στην τράπεζα, ενώ η ρευστότητα της παραμένει ισχυρή»,διαμήνυσε ο διευθύνων συμβουλός (CEO) της, Fabrizio Viola.
Παράλληλα, ο CEO της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας απέκλεισε το ενδεχόμενο της άμεσης έκτακτης χρηματοδότησης της τράπεζας, ζήτημα το οποίο έθεσε η Moody's. Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να προβεί σε άμεση αύξηση κεφαλαιοποίησης 1 δισ. ευρώ, η οποία έχει δρομολογηθεί για το 2014.
Τέλος, η βελτίωση που κατέγραψε η τράπεζα στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους,  της επέτρεψε να περιορίσει την έκθεσή της στην ΕΚΤ στα 29 δισ. ευρώ από τα 35,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.
Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα limit down χτύπησε η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζας της Ιταλίας Monte dei Paschi και προσωρινά αναστάλθηκε η διαπραγμάτευση για τη μετοχή της.
Η μετοχή της κατέγραψε βουτιά 6,5% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησής της από τη Moody's.
Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τοποθέτησε την Monte dei Paschi di Siena σε επίπεδο «junk», αποδίδοντάς της την αξιολόγηση Ba2, διότι υποστήριξε ότι ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερη κρατική στήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης