Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, λόγω αγοράς εργασίας - Στο -0,75% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,72%

tags :
Πτώση στη Wall, λόγω αγοράς εργασίας - Στο -0,75% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,72%
Αρνητικά πρόσημα στη Wall...

Αρνητικά πρόσημα σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 1 Ιουνίου λόγω των αρνητικών δεδομένων από την αγορά εργασίας... 
Με το πρώτο τρίμηνο να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τη Fed να έχει σηματοδοτήσει τις προθέσεις της για αύξηση των επιτοκίων τις επόμενες δύο συνεδριάσεις της, οι μετοχές ενδέχεται να δυσκολευτούν να βρουν κατεύθυνση το καλοκαίρι.
«Είναι καλύτερο να περιμένουμε και να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επόμενο τρίμηνο.
Όταν φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου, θα έχουμε καλύτερη εικόνα.
Μέχρι τότε, πιστεύω ότι θα δούμε μια πολύ ασταθή αγορά με προκατάληψη για περαιτέρω πτώση σε μια bear market», δήλωσε ο Max Gokhman, επικεφαλής επενδύσεων στην AlphaTrAI.
Στο μεταξύ, μεγάλη διόρθωση στη Wall Street εκτιμά με ανάλυσή της η Morgan Stanley, που αναφέρει ότι ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.400 μονάδες (πτώση -18% από τα τρέχοντα επίπεδα) μέχρι το τέλος του β’ τριμήνου 2022.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τράπεζα, επιβεβαιώνεται, από ό,τι φαίνεται, το σενάριο περί πτωτικής αγοράς.
Όπως είχε προφητέψει, θα υπάρξει καταστροφή και κατήφεια, και τελικά μια αναπήδηση… και ξανά μετά πτώση. 
Σε κάθε περίπτωση, η τράπεζα επιμένει στην άποψη ότι ο S&P 500 θα διαπραγματεύεται κοντά στις 3.400 μονάδες έως το τέλος του 2ου τριμήνου - δηλαδή στα μέσα Αυγούστου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,54%, στις 32.812 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -0,75%, στις 4.101 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση -0,72%, στις 11.994 μονάδες.
φδσαφδσαδφσσφδασαδφ.JPG
Στα επιχειρηματικά, ενισχύοντας το επενδυτικό κλίμα, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Salesforce ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Η μετοχή σημείωνε άνοδο άνω του 11%.
Οι μετοχές της Delta Air Lines αυξάνονταν περισσότερο από 1%, αφού η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις για τα έσοδα λόγω αύξησης της ζήτησης για ταξίδια και των ναύλων.

Στα μάκρο, για δεύτερη φορά μέσα σε μία δεκαετία, η Federal Reserve θα προσπαθήσει να συρρικνώσει τον ισολογισμό της σε κάποιο «λογικό» μέγεθος, μια διαδικασία γνωστή ως Quantitative Tightening 2 (QT2).
Αυτό σημαίνει θεωρητικά ότι, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, ότι ο ισολογισμός της Fed θα συρρικνώνεται κατά 95 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου κάθε μήνα για τα προβλέψιμα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καθώς λήγουν τα υπάρχοντα TSY (60 δισεκατομμύρια δολάρια/μήνα) και τα MBS (35 δισεκατομμύρια δολάρια/μήνα).
Αυτό που σημαίνει στην πράξη, είναι ότι θα έχουμε μια σύντομη περίοδο συρρίκνωσης του ισολογισμού για μερικούς μήνες πριν εμφανιστεί η «επόμενη μεγάλη κρίση» και η Fed αποφασίσει και πάλι την αύξηση του ισολογισμού της.

Οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν ήπια πτώση τον Απρίλιο, υποχωρώντας από το επίπεδο ρεκόρ τον Μάρτιο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 455.000 στα 11,4 εκατ. τον Απρίλιο
Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών. 
Τις εκτιμήσεις ότι η Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων ενίσχυσε και η απρόσμενη βελτίωση που εμφάνισε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Μάιο.
Το Institute for Supply Management (ISM) ανακοίνωσε ότι ο δείκτης για τη δραστηριότητα των εργοστασίων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στις 56,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από τις 55,4 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο.
Eπίσης, η τελευταία έκθεση Beige Book της Fed κατέδειξε ότι η αμερικανική οικονομία συνέχισε να επεκτείνεται αν και με μέτριο ρυθμό τον Μάιο, με τις πληθωριστικές πιέσεις ωστόσο να επιμένουν.

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση σημείωσαν οι αγορές της Ευρώπης, στον απόηχο της νέας ανόδου του πληθωρισμού, με τους επενδυτές να αναμένουν τα επόμενα βήματα των κεντρικών τραπεζών.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,33%, στις 14.340 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,98%, στις 7.532 μονάδες.
Στις 6.495 μονάδες με πτώση 0,77% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύτηκε στις 24.283 μονάδες, με πτώση 0,9%.
φγφγγδφγ.JPG
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία υποχώρησαν 5,4% τον Απρίλιο, περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ μία άλλη έρευνα έδειξε ότι οι βρετανικές εταιρείες αναμένουν ελάχιστη ανάπτυξη τους επόμενους τρεις μήνες.
Οι μετοχές αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο σχεδόν 1%, ενώ οι τράπεζες στον STOXX 600 σημειώνουν άνοδο 0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης