Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Στο τέλος, η οικονομία της Ρωσίας θα "σπάσει"»

Γερμανία: «Στο τέλος, η οικονομία της Ρωσίας  θα
Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να διανύει τον τέταρτο μήνα, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι οι κυρώσεις αναγκάζουν τον Πούτιν να εγκαταλείψει τη στρατιωτική του εκστρατεία.
Σχετικά Άρθρα

Η οικονομία της Ρωσίας έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τις διεθνείς κυρώσεις και αυτή η ζημιά θα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη, σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας.
Τα έσοδα που λαμβάνει η Ρωσία από εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι «οδυνηρά», δήλωσε ο Robert Habeck, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομίας.
Αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει επακριβώς την πίεση που δέχεται ο Πρόεδρος Putin, επειδή η χώρα «δεν μπορεί να ξοδέψει σχεδόν τίποτα από αυτά τα έσοδα».
Επίσης η έλλειψη ενημερώσεων ασφαλείας λογισμικού για αεροσκάφη θα οδηγήσει σύντομα τα αεροπλάνα μόνιμα στο έδαφος, ενώ η έλλειψη εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας θα «οδηγήσει στην καταστροφή των διαδικασιών παραγωγής».
«Δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμη», είπε ο Habeck στους νομοθέτες στην Bundestag στο Βερολίνο.
«Ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ της Ρωσίας, λειτουργεί ενάντια στη Ρωσία, λειτουργεί ενάντια στη ρωσική οικονομία».
Ακόμη και με τη Γερμανία και άλλες χώρες να σταματήσουν ή να καταργήσουν σταδιακά τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, τα έσοδα της Μόσχας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα είναι περίπου 285 δις. δολάρια φέτος, περισσότερα από το ένα πέμπτο σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg Economics.
Συμπεριλαμβανομένων άλλων εμπορευμάτων, η Ρωσία υπερκαλύπτει τα 300 δις. δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα που πάγωσαν λόγω κυρώσεων.
727d174e7e1ee830b2cbd469c685ac13.webp

Δεν το κάνουμε αυτό για πλάκα», είπε ο Habeck στους νομοθέτες.
«Το κάνουμε για να βλάψουμε την οικονομία του Πούτιν και να συνεισφέρουμε στην οικονομική πολιτική μας στο να τεθεί ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο κάποια στιγμή.
Επιδιώκουμε να περιορίσουμε γρήγορα τη ρωσική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης