Διεθνή

Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ασίας η ADB

Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ασίας η ADB
Υψηλότερη του αναμενομένου θα είναι η ανάπτυξη στην Ανατολική Ασία στο 2010, σύμφωνα με την Αναπτυξιακή Ασιατική Τράπεζα (Asian Development Bank), ενώ το 2011 θα υπάρξει μία ελαφρά αποκλιμάκωση του ρυθμού ανάπτυξης. Το γκρουπ των αναπτυσσόμενων χωρών της Ασίας, το οποίο αποτελείται από 45 οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Ινδίας και της Ινδονησίας, θα εμφανίσουν ρυθμό ανάπτυξης 8,2% το 2010 και 7,3% το 2011.
Η ADB αναθεώρησε ουσιαστικά τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της περιοχής το 2010, όταν τον Απρίλιο εκτιμούσε ότι θα διαμορφωθεί στο 7,5% και ένα χρόνο πριν ότι δε θα ξεπεράσει το 6,4%. Η ανάπτυξη θα τροφοδοτηθεί από τη διάθεση των αναλυτών να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο, ενώ στην περιοχή εισρέουν ολοένα και περισσότερα κεφάλαια προς επενδύσεις. Η προοπτική αυτή, εάν συνδυαστεί με τις χαμηλές προσδοκίες τόσο στην αμερικανική οικονομία, όσο και στην ευρωπαϊκή,  τότε η ανάπτυξη θα ενισχυθεί.
Αναφορικά με την Κίνα, τη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, αναμένεται η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 9,6% φέτος, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης των εξαγωγών και της εσωτερικής ζήτησης, και 9,1% το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης