Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Απεργία στις 14 Νοεμβρίου για τα εργατικά συνδικάτα - "Η απεργία δεν βοηθά" επισημαίνει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ισπανία: Απεργία στις 14 Νοεμβρίου για τα εργατικά συνδικάτα -
Σε πανεθνική απεργία καλούν τα μεγαλύτερα ισπανικά συνδικάτα για τις 14 Νοεμβρίου, προκειμένου να ανταπαντήσουν στην επικείμενη λαίλαπα λιτότητας της κυβέρνησης.
Η απεργιακή κινητοποίηση ανακοινώθηκε από το συνδικάτο Comisiones Orberas, ενώ επισημάνθηκε πως είναι η δεύτερη κινητοποίηση του εν λόγω συνδικάτου από τότε από διατελεί καθήκοντα πρωθυπουργού ο Rajoy. Παράλληλα, το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της Ισπανίας, επίσης αναμένεται να πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις την συγκεκριμένη ημέρα.
Επίσης, τα ισπανικά συνδικαλιστικά σωματεία  επίκειται να απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα και στα αντίστοιχα πορτογαλικά σωματεία.
Εντωμεταξύ, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Soraya Saenz de Santamaria, διέτεινε πως οι απεργίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο έχει αναχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα της ισπανικής κοινωνίας. Παράλληλα, η αντιπρόεδρος επισήμανε πως «δεν θεωρεί πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την ανεργία είναι να καλείς τον κόσμο να μην εργαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης