Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Οι αμερικανικές τράπεζες σημείωσαν πρόοδο στην κεφαλαιακή τους επάρκεια το γ΄ 3μηνο του 2012

Fitch: Οι αμερικανικές τράπεζες σημείωσαν πρόοδο στην κεφαλαιακή τους επάρκεια το γ΄ 3μηνο του 2012
Ανοδική πορεία έχει καταγράψει η κεφαλαιακή επάρκεια των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, γεγονός που συνάδει με τις προσπάθειες συμμόρφωσης του τραπεζικού κλάδου με τις επιταγές  της Βασιλείας ΙΙΙ, υπογράμμισε σε έκθεσή της η Fitch.
Βασική αιτία της ενίσχυσης του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core tier 1 για τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελεί η μείωση των ρισκογόνων στοιχείων ενεργητικού στα χαρτοφυλάκιά τους.
Σύμφωνα με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή του επόμενου έτους, οι συστημικά σημαντικές τράπεζες (SIFIs) οφείλουν να διατηρούν την κεφαλαιακή τους επάρκεια σε υψηλά επίπεδα, μέσω ενός κεφαλαιακού buffer, ικανού να απορροφά τις απομειώσεις τους.
Εν τω μεταξύ, η Fitch  διέτεινε πως ο ενθουσιασμός που έχει ανακύψει από την ανάκαμψη του κλάδου των ακινήτων θα πρέπει να μετριάσει. Ειδικότερα, τα υφιστάμενα μακροοικονομικά δεδομένα αναδεικνύουν το συμπέρασμα πως ο κλάδος των ακινήτων αποκτά ισχυρή δυναμική.
Ωστόσο, η Fitch επισημαίνει πως οι τάσεις στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και η υψηλή ανεργία θέτουν εμπόδια στην οικονομική ανάκαμψη. Παράλληλα, τα δημοσιονομικά προβλήματα των ΗΠΑ και η κρίση της Ευρώπης συντελούν στην παράταση της κακής οικονομικής κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης