Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Προβάδισμα Mélenchon στις υπερπόντιες περιοχές – Δεν επανεξελέγη η υφυπουργός Justine Bénin

tags :
Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Προβάδισμα Mélenchon στις υπερπόντιες περιοχές –  Δεν επανεξελέγη η υφυπουργός Justine Bénin

Οχτώ στις εννέα έδρες εμφανίζεται να κερδίζει ο Mélenchon, ενώ ο Macron χάνει τρεις έδρες 

Σχετικά Άρθρα
Μια πρώτη, έστω ιδιότυπη, γεύση εκλογικών αποτελεσμάτων έφθασε στη Γαλλία με προέλευση τα υπερπόντια διαμερίσματά της -όπου οι κάλπες έχουν ήδη κλείσει- και ειδικότερα τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Γουιάνα.
Εκλογικές περιφέρειες με έντονες ιδιομορφίες και τοπικούς εκλογικούς συνδυασμούς, που σε γενικές γραμμές κλίνουν προς τα αριστερά, αφού στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έφεραν πρώτο τον Jean-Luc Mélenchon, ο οποίος στο σύνολο της Γαλλίας ήλθε δεύτερος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, η παράταξη του Mélenchon εμφανίζεται να επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της εκλέγοντας τους οκτώ εκ των εννέα υποψηφίων της.

Τοπικά χαρακτηριστικά

Η παράταξη της προεδρικής πλειοψηφίας του Emmanuel Macron χάνει τρεις έδρες με πλέον εμβληματική αυτή της Γουαδελούπης, όπου η υφυπουργός Justine Bénin απέτυχε να εκλεγεί και συνεπώς θα πρέπει τώρα να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα πάντως με τους περισσότερους αναλυτές των μέσων ενημέρωσης, αυτά τα αποτελέσματα δεν προσφέρονται για την εξαγωγή ευρύτερων πολιτικών συμπερασμάτων, αφού αφορούν γεωγραφικές περιοχές που βρίσκονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γαλλία και κοινωνίες με έντονα τα τοπικά χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης