Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stark (EKT): Δεν αναμένεται κι άλλη παράταση των μέτρων ενίσχυσης των τραπεζών

tags :
Stark (EKT): Δεν αναμένεται κι άλλη παράταση των μέτρων ενίσχυσης των τραπεζών
Τη μη ανανέωση των προγραμμάτων ενίσχυσης της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών προεξόφλησε η J. Stark της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα που λήγουν μέχρι το τέλος του έτους το πιθανότητες είναι να μην συνεχιστούν.
Τους τελευταίους μήνες ο δανεισμός της ΕΚΤ στις τράπεζες των εν λόγω χωρών έχει ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, αν και ο συνολικός δανεισμός έχει μειωθεί κατά 30% από τον Ιούλιο, κάτι που δείχνει τις δυσκολίες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποιοι τραπεζικοί όμιλοι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η εύθραυστη κατάσταση των αγορών και η ευάλωτη ανάκαμψη σημαίνουν ότι η ΕΚΤ, όπως και άλλες κεντρικές τράπεζες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές κατά την απόσυρση των μέτρων στήριξης.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η ΕΚΤ, ανακοίνωσε την παράταση των προγραμμάτων αναχρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, για όσο χρειαστεί και πάντως έως τις 18 Ιανουαρίου 2011 αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εκτιμώντας παράλληλα πως η παρούσα νομισματική πολιτική είναι ικανή να διατηρήσει τη νομισματική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
Ανακοίνωσε, επίσης, τη συνέχιση των προγραμμάτων αναχρηματοδότησης που προωθεί η ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, για όσο χρειαστεί και πάντως έως τις 18 Ιανουαρίου 2011. Η παρούσα νομισματική πολιτική είναι ικανή να διατηρήσει τη νομισματική σταθερότητα στην Ευρωζώνη, είχε τονίσει ο κ. Τρισέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης