Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με το βλέμμα στον Powell - Στο -0,13% ο S&P 500, o Nasdaq -0,15%

Πτώση στη Wall, με το βλέμμα στον Powell - Στο -0,13% ο S&P 500, o Nasdaq -0,15%
Πτωτικά η Wall Street...

Πτώση, rebound, και ξανά πτώση σημείωσαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη 22 Ιουνίου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ομιλία Powell, ενώπιον του Κογκρέσου, ο οποίος έστειλε σήμα για «άνευ όρων» επιθετική τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.
Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να μειώσουμε τον πληθωρισμό και κινούμαστε γρήγορα για να το κάνουμε» δήλωσε ο επικεφαλής της Fed στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, προσθέτοντας: «Έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε όσο και την αποφασιστικότητα που θα χρειαστεί για να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα των τιμών για χάρη των αμερικανικών οικογενειών και επιχειρήσεων». 
Σε αυτό το περιβάλλον, η Citigroup αύξησε τις πιθανότητες να καταγραφεί παγκόσμια ύφεση στο 50%.
H Goldman Sachs εκτιμά ότι μια ύφεση γίνεται όλο και πιο πιθανή εξέλιξη για την αμερικανική οικονομία, ενώ μακρά και βαθιά ύφεση προβλέπει και ο ιαπωνικός επενδυτικός όμιλος Nomura.
Από την άλλη, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε έκθεση της Nomura, στην οποία διατυπώθηκε η πρόβλεψη ότι η αμερικανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται και φέτος, τονίζοντας ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία παραμένουν ισχυρά.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,15%, στις 30.483 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε υποχώρηση -0,13%, στις 3.759 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq «έπεσε» -0,15%, στις 11.053 μονάδες.
αδαδαδαδα_2.JPG

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των United-Health (+1,95), η Johnson & Johnson (+1,58%) και η Procter & Gamble (+1,56%).
Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι τίτλοι των Dow Inc (-4,75%), Caterpillar (-4,35%) και Chevron (-4,35%).

Στα μάκρο, σήμα για «άνευ όρων» αναβάθμιση της νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέπεμψε ο πρόεδρός της Jerome Powell… κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου την Τετάρτη 22 Ιουνίου, με στόχο την τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσων, ενώ δήλωσε πως η εκδήλωση ύφεσης παραμένει... πιθανότητα.
«Στη Fed κατανοούμε τις δυσκολίες που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός.
Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στο να μειώσουμε τον πληθωρισμό και κινούμαστε γρήγορα για να το κάνουμε» δήλωσε ο επικεφαλής της Fed στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, προσθέτοντας: «Έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε όσο και την αποφασιστικότητα που θα χρειαστεί για να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα των τιμών για χάρη των αμερικανικών οικογενειών και επιχειρήσεων».



Τριγμοί στις ευρωαγορές

Πρόσκαιρη ήταν η ηρεμία στις διεθνείς αγορές το τελευταίο τριήμερο, όπως είχαν προβλέψει οι αναλυτές, με τους δείκτες να επιστρέφουν στην πτώση, καθώς καλπάζει ο πληθωρισμός και εντείνεται η ανησυχία για παγκόσμια ύφεση.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 1,11% στις 13.144 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες -0,88%, στις 7.089 μονάδες.
Στις 5.916 μονάδες με πτώση 0,81% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε πτώση 1,36%, στις 21.788 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης