Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody's

tags :
Αντίστροφη μέτρηση για την υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody's
Οι μέρες περνούν και φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Ένα εικοσιτετράωρο πριν την ανακοίνωση της έκθεσης της Moody's για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες διατείνονται ότι ο οίκος αξιολόγησης θα κρατήσει την Ισπανία στο ΑΑΑ, όπως και τον Ιούνιο και δεν θα ακολουθήσει τη Fitch και Standard & Poor's στη λογική της υποβάθμισης.
Χθες η Υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο διεμήνυε ότι η Moody's θα κρατήσει σταθερή την αξιολόγησή της την ώρα που ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο ανακοίνωνε νέα μέτρα λιτότητας για να περικόψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Οι ενέργειες Θαπατέρο έριξαν το spread του ισπανικού ομολόγου στις 421 μονάδες βάσης, από 456 που ήταν τον Ιούνιο όταν η Moody's είχε διατηρήσει την αξιολόγηση ΑΑΑ για την Ισπανία. Θετικό σημάδι...
Ωστόσο, ο προβληματισμός έχει να κάνει με την ανάπτυξη. Μόλις με την έναρξη της εβδομάδας το Υπουργείο Οικονομικών εκτίμησε την ανάπτυξη στο 3,3% του ΑΕΠ σε σχέση με το 5,7% του ΑΕΠ κατά το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους.
“Οι ευρωπαϊκές αγορές είναι αρκετά νευρικές, οπότε μια πιθανή υποβάθμιση της Ισπανίας θα επιφέρει μεγάλη αναταραχή”, ανησυχούσε χθες ο Andrew Balls, διαχειριστής κεφαλαίων της Pacific Investment Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης