Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα τάρταρα η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον Biden - Το 88% πιστεύει ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση

Στα τάρταρα η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον Biden - Το 88% πιστεύει ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση
Ο Biden κατηγορεί μόνιμα τον Putin για τον πληθωρισμό
Ο αριθμός των Αμερικανών σε οικονομική δυσχέρεια συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς η τελευταία έκθεση του Υπουργείου Εργασίας δείχνει τον δείκτη τιμών καταναλωτή σε υψηλό 40 ετών, 8,6% ετησίως.
Το Ινστιτούτο Δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου του Monmouth ανέθεσε μια νέα μελέτη που διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι το έθνος βρίσκεται σε «λάθος δρόμο» λόγω των οικονομικών πολιτικών του προέδρου Biden.
Η Monmouth διεξήγαγε την έρευνα στα τέλη Ιουνίου και έκανε έντεκα ερωτήσεις σε 978 ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω.
Μια ερώτηση που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η έκτη.
Ρωτούσε: «Θα λέγατε ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση ή βρίσκονται σε λάθος δρόμο;».
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του πληθωρισμού και την επικείμενη οικονομική ύφεση, το 88% των ερωτηθέντων απάντησε «λάθος τροχιά».

«Οι οικονομικές ανησυχίες τείνουν να αυξάνονται στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ο μοναδικός αντίκτυπος του πληθωρισμού χτυπά πραγματικά την οικογένεια αυτή τη στιγμή», έγραψε στη μελέτη ο Patrick Murray, διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου του Monmouth.
«Και οι περισσότεροι Αμερικανοί κατηγορούν την Ουάσιγκτον», πρόσθεσε.

Όταν οι συμμετέχονται ερωτήθηκαν για την «τρέχουσα οικονομική τους κατάσταση», το 42% είπε ότι «δυσκολεύεται».
Τα αποτελέσματα της μελέτης αντικατοπτρίζουν την αδύναμη απόδοση των δεδομένων έγκρισης θέσεων εργασίας του Biden, σε ιστορικό χαμηλό περίπου 38%.

Ακόμη και με 22 συνεχόμενες ημέρες πτώσης της βενζίνης στην αντλία, η βαθμολογία αποδοχής του προέδρου δεν έχει ακόμη αυξηθεί σημαντικά - και υποδηλώνει ότι η αποτυχημένη πολιτική "Bidenomics" έχει σημαδέψει πολλούς ανθρώπους της εργατικής τάξης.
Η κατάσταση των καταναλωτών είναι ανησυχητική.
Πολλοί έχουν "φορτώσει" τις πιστωτικές τους κάρτες και έχουν εξαντλήσει τις οικονομίες τους για να επιβιώσουν από την καταιγίδα του πληθωρισμού.
Εκατομμύρια βρίσκονται στα πρόθυρα της έξωσης καθώς δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ενοίκιο.
Ο πληθωρισμός έχει ακρωτηριάσει πολλά νοικοκυριά και η θεραπεία για τον πληθωρισμό είναι η ύφεση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμη περισσότερο πόνο με την αυξανόμενη απώλεια θέσεων εργασίας.
Ο υψηλός πληθωρισμός γίνεται δύσκολο να αγνοηθεί, και η κυβέρνηση συνεχίζει να καταδικάζει τη Ρωσία για τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.
«Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε λόγω του πληθωρισμού, λόγω –εγώ το αποκαλώ αύξηση φόρου στον Putin – του Putin λόγω της βενζίνης και όλων αυτών των δημητριακών που κρατά για να μπορέσει να επηρεάσει την αγορά», είπε ο Biden σε μια ομιλία σε συνδικαλιστική ομάδα στο Οχάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης