Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στο... παρά πέντε για τη Wall - Άλμα +6,25% για το ADR της Εθνικής

Οριακά κέρδη στο... παρά πέντε για τη Wall - Άλμα +6,25% για το ADR της Εθνικής
Θετικά πρόσημα σημειώθηκαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε στη Wall Street, σήμερα, Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αποπειράθηκαν να αντιδράσουν την τελευταία στιγμή. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Μεγάλος χαμένος της σημερινής συνεδρίασης ο ενεργειακός κλάδος. Κερδισμένος ο τεχνολογικός κλάδος, με την μετοχή της Apple να σημειώνει κέρδη +3,97%, πετυχαίνοντας υψηλό πέντε μηνών.
Παράλληλα, ο Dow έκλεισε στο +0,02% και στις 13.346 μονάδες. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,04% και στις 1.434 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,38% στις 3.017 μονάδες.
Άλμα  +6,25%, στα 3,23 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 3,14 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,23 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, μεγάλη αύξηση του φόρου θα επιβαρύνει 163 εκατομμύρια εργαζόμενους στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη USA Today.  Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, ούτε ο Barack Obama ούτε ο Mitt Romney αναφέρονται σ’ αυτή την αύξηση, που αναμένεται να φτάσει τα 1.000 δολάρια για κάθε εργαζόμενο. Αυτά τα χρήματα θα προστεθούν στο ταμείο του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων, το οποίο χρηματοδοτείται από εργαζόμενους και εργοδότες.
Παράλληλα, σε δημοπρασία 3μηνων και 6μηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 32 και 28 δισ. δολαρίων, αντίστοιχα, προέβη το αμερικανικό δημόσιο.  Η απόδοση στη δημοπρασία των 3μηνων άγγιξε το 0,100%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης στο  4,69 από 4,61 φορές, στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία. Στα έντοκα 6 μηνών, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,150% και η κάλυψη στις 4,73 από 5,00 φορές.
Επίσης, αυξήθηκαν τα κέρδη κατά 2,9%, το τρίτο τρίμηνο για τη Nielsen Holdings NV, αμερικανική παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών και μετρήσεων. Η Nielsen ανακοίνωσε κέρδη 105 εκατ. δολαρίων ή 29 σεντς ανά μετοχή, από 102 εκατ. δολάρια ή 28 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των στοιχείων όπως τα αποθεμάτων με βάση την αποζημίωση, τα ανά μετοχή κέρδη αυξήθηκαν στα 53 σεντς από 48 σεντς. Τα έσοδα έφτασαν το 0,7% στα 1,42 δισ. δολάρια. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Thomson Reuters, είχαν προβλέψει κέρδη 50 σεντς στα έσοδα, στα 1,44 δισ. δολάρια.
Τέλος, ισόπαλους βρίσκει μία νέα δημοσκόπηση τους υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ, δύο μόλις εβδομάδες πριν την διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, Barack Obama και Mitt Romney συγκεντρώνουν 46%.
Tον κώδωνα του κινδύνου για τον αντίκτυπο που θα έχει η εφαρμογή του κανόνα Volcker στις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες κρούει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Όπως σημειώνει σε ειδική έκθεσή του ο οίκος, ο κανόνας Volcker μπορεί να μειώσει τα προ φόρων κέρδη τον 8 μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών κατά 10 δισ. δολάρια το χρόνο.
Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley αναμένεται να υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες, εκτιμά επίσης η Standard & Poor's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης