Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο τραπεζικό νομικό πλαίσιο ζητά ο Blankfein της Goldman Sachs

Παγκόσμιο τραπεζικό νομικό πλαίσιο ζητά ο Blankfein της Goldman Sachs
Απειλεί να φύγει από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη η Goldman Sachs εάν δε λυθεί το πρόβλημα του κενού και της διαφοράς νομοθεσίας που υπάρχει σε όλο τον κόσμο σχετικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τον τραπεζικό και επενδυτικό κλάδο.
Σύμφωνα με τον CEO της επενδυτικής τράπεζας, Lloyd Blankfein, σε μερικές αναπτυγμένες οικονομίες η νομοθεσία έχει γίνει πολύ σκληρή για την τράπεζα. Το μόνο που μένει είναι να μεταφερθεί η τράπεζα σε περιοχή που μπορεί να αναπτύξει τις δραστηριότητες της χωρίς να συναντά πάντα τις απαγορεύσεις της νομοθεσίας.
Ο Blankfein μίλησε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, αναφέροντας ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει την τράπεζα απο τις ΗΠΑ και την Ευρώπη που δραστηριοποιείται, αλλά εάν το θεσμικό πλαίσιο είναι πιο ευνοϊκό σε άλλες περιοχές του πλανήτη τότε θα εξεταστεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μεταφοράς εκεί. Άλλωστε η μεταφορά κεφαλαίων σε ολόκληρο τον κόσμο είναι πλέον πολύ εύκολη δήλωσε.
Τέλος, κατέληξε στην ομιλία του επισημαίνοντας ότι οι αρχές πρέπει να συνεργαστούν παγκοσμίως, ώστε να μη δημιουργηθούν περιπτώσεις που συνάδουν με την άνιση νομική μεταχείριση των επιχειρήσεων. Οι αρχές θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα κοινό νομικό πλαίσιο που να μη δημιουργεί ανισότητες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης