Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Μειώθηκαν τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις το Σεπτέμβριο

tags :
ΕΚΤ:  Μειώθηκαν τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις το Σεπτέμβριο
Ο δανεισμός των ιδιωτικών επιχειρήσεων της Ευρωζώνης ελαττώθηκε σημαντικά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρόλο που η ΕΚΤ προσπάθησε να ενθαρρύνει τον δανεισμό κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς η κρίση χρέους που έχει ξεσπάσει, φοβίζει τις επιχειρήσεις, που βλέπουν τα οικονομικά δρώμενα να μην παρουσιάζουν θετικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας, σήμερα Πέμπτη, η ΕΚΤ, τα δάνεια στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 0,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου, πιο χαμηλά δηλαδή και από τις προβλέψεις του Reuters που είχε εκτιμήσει πως η μείωση θα ανέρχεται στο 0,6%.
Ο δανεισμός σε επιχειρήσεις ανήλθε στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, αριθμός που αφενός είναι ο μικρότερος που έχει σημειωθεί από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου χρόνου, αφετέρου είναι και μικρότερος από τα επίπεδα του προηγούμενου μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με, έρευνες που έγιναν για το επιχειρηματικό κλίμα ακόμα και η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Γερμανία, κοντεύει να παρασυρθεί στο οικονομικό τέλμα του μπλοκ αν και ο δανεισμός στις επιχειρήσεις σημείωσε αύξηση. Ανάμεσα στις χώρες που δήλωσαν αδυναμία δανεισμού ήταν και η Ιταλία.
«Η πτώση αυτή οφείλεται όχι μόνο στην αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας, αλλά επίσης και στην απροθυμία των τραπεζών να δώσουν πίστωση», δήλωσε ο οικονομολόγος της Global Insight Howard Archer.
Τέλος πρόσθεσε πως: « Με τέτοιες δυσχερείς συνθήκες πίστωσης, η ανάπτυξη της Ευρωζώνης βρίσκεται σε μειονεκτική θέση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης