Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξα μηνύματα της τρόικα για την πορεία της Ιρλανδίας - Ανάπτυξη 0,5% για φέτος και 1% για το 2013 - Εύσημα και από τον Rehn

Αισιόδοξα μηνύματα της τρόικα για την πορεία της Ιρλανδίας - Ανάπτυξη 0,5% για φέτος και 1% για το 2013 - Εύσημα και από τον Rehn
Ανάπτυξη της τάξης του 0,5% για το τρέχον έτος και 1%  για το 2013 εκτιμάται πως θα καταγράψει η ιρλανδική οικονομία, σύμφωνα με έκθεση της τρόικα για την οικονομία της χώρας.
Παράλληλα, η τρόικα επισημαίνει πως ο δημοσιονομικός στόχος της Ιρλανδίας αναμένεται να επιτευχθεί, καθώς η οικονομία θα παρουσιάσει μετριοπαθής ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, το ΔΝΤ σε έκθεσή του εκτιμά πως η ανάπτυξη της οικονομίας της Ιρλανδίας θα περιοριστεί στο 1,1% και όχι στο 1,4% που είχε υπολογιστεί. Αιτία της αναθεώρησης αυτής αποτελεί τα δυσμενές περιβάλλον συναλλαγών στο εξωτερικό.
Νωρίτερα, τη θέση πως η Ιρλανδία πέρασε με επιτυχία την 8η κατά σειρά αναθεώρηση της οικονομίας από την τρόικα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών  της χώρας Μ. Νoonan.
H Iρλανδία πέρασε την 8η αναθεώρηση της οικονομίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Παράλληλα ο Νοοnan εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ιρλανδίας στο 8,6% του ΑΕΠ κατά το τρέχον έτος.
Ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 8,6% του ΑΕΠ το 2012 είναι εφικτός, εξήγησε.
Την ίδια στιγμή, ο Ευπωπαίος Επίτροπος O. Rehn διέτεινε πως η Ιρλανδία έχιε προβεί στην εφαρμογή μεγάλων και σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης